Het Taekwon-do Kamp is een jaarlijkse traditie van Cheo Go Kwan waarbij plezier, gezelligheid en Taekwon-Do centraal staan. Dit wil je niet missen!

Inhoudsopgave

Voorwoord
1) Algemene informatie
2) Even voorstellen
3) Inpakken!
4) De ‘Bonte avond’
5) Activiteiten
6) In geval van nood
7) Met dank aan
8) Tot slot


Voorwoord

Beste deelnemers (en ouders/verzorgers),

Wat leuk dat jullie je hebben opgegeven voor het Taekwon-Do Kamp.

Het belooft een super leuk en gezellig kamp te worden! Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor het kamp, zoals bijvoorbeeld welke spullen je mee moet nemen, informatie over de bonte avond en andere activiteiten die we zullen gaan doen.

Op de achtergrond zijn wij al een tijdje bezig met de voorbereidingen en hebben wij veel leuke ideeën opgedaan en uitgewerkt. De voorbereidingen zijn dus al in volle gang en wij hebben er ontzettend veel zin in.

Samen met jou gaan wij er een heel leuk, sportief en onvergetelijk weekend van maken!

Taekwon,

Marcel en Samantha
Organisatie kamp


1) Algemene informatie

Accommodatie

Deze keer gaan we op kamp naar… Austerlitz! We verblijven in accommodatie De Wolf. De Wolf is een nieuw en modern kamphuis van alle gemakken voorzien en ligt midden in de bossen. Omdat het kamphuis midden in de bossen ligt is er veel ruimte voor verschillende activiteiten.

Het kamphuis heeft één grote recreatiezaal, een verhard terras met picknicktafels en voldoende toiletten en douches.

Het adres van het kamphuis
Woudenbergseweg 47
3711 AA Austerlitz

Tip voor de ouders/verzorgers: Voer ‘Paasheuvelgroep Groepsaccommodatie Austerlitz’ in bij Google Maps en je hebt de perfecte route om aan te rijden. Aangekomen op de locatie kun je de bordjes met hierop De Wolf volgen.


Begeleiding

Tijdens het kamp zijn voldoende volwassenen aanwezig (tussen de deelnemers zijn ook volwassenen). Alle deelnemers zijn in groepen ingedeeld en iedere groep heeft 1 óf 2 begeleiders. Elke deelnemer krijgt aan het begin van het kamp een polsbandje met hierop het telefoonnummer van de leiding. Bij iedere groep draagt de leiding altijd zijn of haar mobiele telefoon bij zich.

Aanvang en afsluiting

Op vrijdag 20 mei wordt iedereen tussen 17:30 uur en 18:00 uur op de locatie verwacht. Voor de ouders/verzorgers is er nog de gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. De jongere kinderen kunnen tot die tijd door de ouders/verzorgers geholpen worden om spullen naar de slaapzaal te brengen.
Om 18:00 uur zullen wij de ouders vragen om de kamp locatie te verlaten, want dan gaat het kamp echt beginnen!

Op zondag 22 mei kunnen de kinderen tussen 16:00 uur en 16:45 uur weer opgehaald worden. We sluiten dan gezellig met elkaar af en uiterlijk 17:00 uur verlaten wij het kamphuis.

Eten en drinken

Er hoeft geen eten en/of drinken meegenomen te worden. Wij hebben alles verzorgd. We hebben aan de hand van de vragenlijsten van de deelnemers een menu samen laten stellen (Halal of andere dieetwensen). Het is daarom ook niet nodig om de kinderen zakgeld mee te geven.

Waardevolle spullen

Als we je één tip mogen geven; laat je waardevolle spullen thuis! Taekwon-Do Vereniging Cheo Go Kwan draagt geen verantwoordelijkheid voor het verlies of de beschadiging van waardevolle eigendommen van deelnemers en leiding.

Teken

Omdat we naar een bosrijke omgeving gaan, is het verstandig de kinderen na terugkomst van het kamp te controleren op teken. Tijdens kamp zullen wij hier ook regelmatig op controleren. Wij brengen een teken-tang met ons mee, voor het geval dat wij op kamp een teek ontdekken.


Huisregels

Om de kwaliteit van het Taekwon-Do Kamp te waarborgen, hanteren we een aantal regels. Dit is voor jouw – maar ook voor onze – veiligheid.

We verwachten dan ook dat iedereen zich hier aan houd tijdens het kamp:

  1. Het is niet toegestaan om buiten het afgesproken gebied te gaan zonder toestemming van de leiding (dit gebied is afgezet met lintjes).
  2. Het is niet toegestaan het kamphuis zonder toestemming van de leiding te verlaten (na 23:00 uur blijft iedereen op het terrein en gaat niemand weg).
  3. Mobiele telefoons zijn alleen toegestaan tijdens de vrije uurtjes (deze worden aangegeven op het rooster). In de overige uren is het gebruik van mobiele telefoons niet toegestaan.
  4. Het is niet toegestaan om met je mobiele telefoon te filmen of foto’s te maken i.v.m. de privacy wetgeving. Wij hebben zelf fotografen die op de hoogte zijn van wie er wel/niet toestemming hiervoor hebben gegeven.
  5. Het is niet toegestaan om de bedden in de slaapzalen te verschuiven.
  6. Alleen de leiding is toegestaan in de keuken.

Daarnaast vragen wij je om de etiquette van Taekwon-Do in acht te nemen en elkaar respecteert zoals je dat binnen – maar ook buiten – de dojang doet.


2) Even voorstellen

Het is natuurlijk altijd fijn om te weten wie er meegaan als leiding op het Taekwon-Do Kamp. Hieronder een overzichtje van de leraren/leiding:

Leraren

Marcel Hildering (V Dan)

Samantha Booij (IV Dan)

Gerard Tijmons (III Dan)

Leiding

Sophia Booij

Riet van de Haterd

Kimberley van de Haterd

Patrick van de Haterd

Joey van de Haterd


3) Inpakken!

Ik ga op Taekwon-Do Kamp en ik neem mee…

Gebruik deze lijst om af te vinken:

___) Slaapzak, onderlaken en kussensloop

___) Setje gewone kleding en een extra warme trui (voor als het s’avonds koud is)

___) Ondergoed, sokken en pyjama

___) Dobok(s) en je band

___) Taekwon-Do beschermers (handschoenen, voetjes, bitje, toque)

___) Trainingspak/joggingsbroek (let op: het kan vies worden)

___) Hardloop-/sportschoenen (neem 2 paar mee voor als de andere nat worden)

___) Extra setje ‘oude’ kleding (let op: het kan vies worden)

___) Zwemspullen en een (groot) badlaken (voor als het heel mooi weer is)

___) Plastic zak voor eventueel natte kleding

___) Plastic zak voor je vuile was

___) Toiletspullen (tandenborstel, tandpasta, deodorant, douche spullen, zonnebrand)

___) 3 tot 4 handdoeken en een washandje

___) Douche slippers

___) Eventueel bril of medicijnen

___) Anti tekenspray en/of een middel tegen muggenbeten

___) Zaklamp

___) Kleding voor de ‘Bonte avond’ (hoe gekker, hoe beter). Het thema is Flower Power!

___) Pasje van zorgverzekeraar (deze kan in bewaring genomen worden door de leiding)

Wij adviseren iedereen om in persoonlijke eigendommen zijn/haar naam te vermelden zodat spullen niet verwisseld kunnen worden of kwijt kunnen raken.


4) De ‘Bonte avond’

Degene die al eens op kamp zijn geweest weten vast allemaal wel wat een bonte avond is, hieronder geven we nog wat meer prijs over de bonte avond.

Love Flowers Rainbow Typography  - Conmongt / Pixabay

Het thema

Een bonte avond zou geen bonte avond zijn zonder thema. Wij hebben het thema Flower Power gekozen. Natuurlijk willen wij aan iedereen vragen om verkleedspullen mee te nemen en zo gek mogelijk verkleed te komen! Kom bijvoorbeeld als een echte hippie óf kies voor veel gekleurde bloemen. Maar veel verschillende felle kleuren en gekke sieraden kan natuurlijk ook! Ga jij voor de beste outfit?

Mocht je nou geen verkleedspullen hebben, niet getreurd. Laat het ons dan even weten, dan kijken wij of we iets voor je kunnen betekenen.

Optredens

Bij een bonte avond horen natuurlijk ook optredens! We kunnen je alvast vertellen dat de leiding ook iets zal doen. Heb jij een leuk idee en wil je optreden laat het ons dan weten! Je hoeft dit niet alleen te doen; het mag ook in een groepje. Een optreden kan van alles zijn, van een karaoke sing-a-long of groepsdans tot een acrobatisch optreden of Taekwon-Do demo. We zijn erg benieuwd naar jullie ideeën!

Prijzen

Tijdens de bonte avond kun je ook nog eens een prijs winnen zoals bijvoorbeeld beste optreden of beste outfit! Dus pak goed uit en verras de jury!

Muziek

Wij hebben al heel wat muziek verzameld maar het kan natuurlijk dat jouw favoriete nummer – zoals ‘Eye of the tiger’ – er niet tussen staat. Mocht je een verzoekje hebben, dan kun je die aan ons e-mailen (info@cheogokwan.nl) of Whatsappen, zodat je lekker kunt dansen op je favoriete muziek!

Fotolijst

Natuurlijk willen we je de kans niet ontnemen om jezelf samen met je ‘gang’, ‘posse’ of ‘squad’ vast te leggen. Daarom gaat de traditionele fotolijst tijdens de bonte avond weer rond. Ook hier geldt: hoe gekker, hoe beter!


5) Activiteiten

Wat gaan we doen?

Tijdens het kamp gaan we natuurlijk niet heel het weekend stilzitten! We hebben verschillende activiteiten bedacht en gepland en hiermee gaan wij het kamp invullen. Allereerst hebben we natuurlijk de bonte avond en de voorbereidingen hiervan. Maar er komen ook een speurtocht en andere leuke activiteiten.

Trainingen

Het kamp zou geen Taekwon-Do kamp zijn zonder trainingen (dus zorg dat je je Taekwon-do uitrusting mee neemt) en er komt natuurlijk weer een Bootcamp!

Groepen

Tijdens kamp wordt iedereen ingedeeld in een activiteitengroep. Dit is de groep waar je veel mee gaat samenwerken. Tijdens de competitiemiddag mag je laten zien hoe goed je met je groep kunt samenwerken. Daarnaast gaan we allerlei uitdagende spelletjes doen, die misschien nog wel lastiger zijn dan Moon-Moo Tul.


6) In geval van nood

We willen graag op alles voorbereid zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje en er kan dus altijd iets gebeuren. Dit kan bij ons op kamp zijn, maar ook thuis kan er iets gebeuren.

Mocht het zo zijn dat er op kamp iets gebeurt zullen wij – aan de hand van de ingeleverde vragenlijsten – direct contact opnemen met de opgegeven contactpersoon. Zorg er daarom voor dat deze persoon bereikbaar is!

Als er thuis iets gebeurt of aan de hand is waarvan je wilt dat de deelnemer op de hoogte gesteld wordt kun je contact opnemen met één van onderstaande kampleiders. Zij zullen ervoor zorgen dat desbetreffende deelnemer op de hoogte wordt gesteld.

Contactgegevens

Wij hebben een hele vriendelijke dame van de kampleiding die zich beschikbaar heeft gesteld om de telefoon aan te kunnen nemen in geval van nood. Deze dame kunt u – tijdens kamp – 24 uur per dag bereiken want zij draagt de telefoon tijdens het gehele kamp bij zich.

Sophia Booij (+31 6 28973168)

Let op! Sophia is alleen tijdens het kamp bereikbaar voor noodgevallen.
Voor vragen voorafgaand aan kamp graag mailen naar info@cheogokwan.nl.


7) Met dank aan

Wij hadden het Taekwon-Do Kamp niet mogelijk kunnen maken zonder de ondernemingen die ons gesponsord hebben. Dankzij deze ondernemingen/personen hebben wij veel extra dingen kunnen realiseren voor het kamp. Je vind ze hieronder, een applausje voor:

Gimico B.V.

Politie Spijkenisse

SPAR Koelin, Dordrecht

Familie Booij

Iedere sponsor is welkom. We hebben nog een aantal ideëen voor het kamp en schakelen daar graag een sponsor voor in.

Weet jij nog een onderneming die ons graag wil sponsoren? Mail ons dan op info@cheogokwan.nl.


8) Tot slot

We hebben voor alle deelnemers nog een verassing. Wat dit precies is, krijgen jullie bij de aanvang van het kamp te zien! Zoals jullie begrijpen, hebben wij er enorm veel zin in.

Mocht er iets onduidelijk zijn, mail ons dan gerust via:
info@cheogokwan.nl.

Tijdens kamp hebben we verschillende fotografen rond lopen die wachten tot ze dé actiefoto hebben gemaakt. Wie weet ben jij wel de volgende die in het logo van het volgende kamp staat… Tot snel op Taekwon-Do Kamp!