ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Over ons

Welkom bij Cheo Go Kwan. Cheo Go Kwan is een Taekwon-Do school, opgericht in 2017 door Marcel en Samantha met als doel Taekwon-Do aan te bieden voor iedereen die daar interesse in heeft.

Bij Cheo Go Kwan wordt de traditionele stijl die is samengesteld door de grondlegger van Taekwon-Do, generaal Choi Hong Hi. Deze stijl is ook bekend als de Chang Hun stijl of ITF Taekwon-Do.

Cheo Go Kwan is een school waar iedereen welkom is. Iedereen wordt gelijk behandeld en het is mogelijk om Taekwon-Do op zowel recreatief- als op wedstrijdniveau te beoefenen. Daarnaast kun je trainen om je 1ste dan (zwarte band) en hoger te verdienen.

Kom gerust eens bij onze les langs om de sfeer te proeven!

Wat betekent Cheo Go Kwan?

Letterlijk betekent Cheogo ‘het beste’ of ‘de beste’. Kwan wordt in deze vorm aangeduid als ‘school’. Je kunt ‘Cheo Go Kwan’ daardoor omschrijven als ‘school van de besten’ of ‘de beste school’.

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen ergens goed in is of ergens goed in kan worden. Door goed je best te doen kun je veel uit je trainingen halen en wij zien het als onze missie om het beste uit onze leerlingen te halen. Het is niet noodzakelijk om de allerbeste te worden, maar het is wel belangrijk dat jij je best doet. Hierdoor verleg jij je grenzen en dat geeft je zelfdiscipline en vertrouwen een boost.

Het uiteindelijke doel van Taekwon-Do is om je persoonlijk te ontwikkelen zowel op fysiek als op geestelijk vlak. Bovendien is Taekwon-Do gewoon ontzettend leuk om te doen!

ITF Union

De instructeurs van Cheo Go Kwan zijn aangesloten bij en gecertificeerd door ITF Union. ITF Union is opgericht op 11 april 2015 door een groep meesters en grootmeesters die zich wilden blijven inzetten voor de leer van generaal Choi (de grondlegger van Taekwon-Do) en is een internationaal orgaan dat is opgericht om instructeurs en organisaties bij te staan met al hun behoeften. Zij bieden dangraad (zwarte band) certificering, seminars en cursussen van wereldklasse, evenals internationale, regionale en wereldkampioenschappen.

De organisatie is opgericht met de o.a. volgende doelen:

  1. Volg de leerstellingen van generaal Choi vanuit een technisch en moreel standpunt.
  2. Handhaaf hoge technische normen en help een beter begrip van generaal Choi’s Taekwon-Do te bevorderen door seminars en cursussen van hoge kwaliteit te houden onder de goedkeuring van wereldberoemde meesters en grootmeesters.
  3. Organiseer regionale en wereldkampioenschappen die een gevoel van broederschap creëren. Wij zijn een familie!