ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Dangraadhouders

Bij Cheo Go Kwan wordt je opgeleid tot zwarte band (1ste dan) en hoger. Hier volgt een overzicht van de dangraadhouders bij Cheo Go Kwan:

Waar je geen motivatie hebt, zul je discipline moeten hebben

Marcel – 5de Dan ITF
Oprichter en International Instructor bij Cheo Go Kwan

Waarom ben jij Taekwon-Do gaan doen?

Mijn oom heeft vroeger fanatiek Taekwon-Do gedaan en toen een vriend van hem zijn eigen Taekwon-Do school begon heeft hij mij en mijn broer mee gevraagd. Ik bleek best wel talent te hebben maar vond het na een paar maandjes niet echt leuk meer. Omdat ik mijn oom niet wilde teleurstellen ben ik toch door gegaan en sindsdien ben ik het alleen maar leuker en leuker gaan vinden en nu kan ik zelfs geen leven zonder Taekwon-Do meer voorstellen.

Wat betekent Cheo Go Kwan voor jou?

Cheo Go Kwan is een plek waar jij jezelf kunt zijn en waar we elkaar helpen om beter te worden. Er wordt van je verwacht dat je altijd je best doet – ook als je een keer een slechte dag hebt. Cheo Go Kwan is een Taekwon-Do familie waar iedereen gelijk is en waar we met respect met elkaar en anderen omgaan.

Wat zijn jouw hoogtepunten in het Taekwon-Do?

Natuurlijk het behalen van mijn zwarte band, het behalen van mijn instructeurs-graad maar ook het oprichten van Cheo Go Kwan. Op wedstrijdvlak heb ik daarnaast ook meerdere internationale titels mogen behalen zoals:

  • 1x zilver en 1x brons op het WK in Engeland (2016)
  • 4x goud en 1x brons op het WK in Nederland (2017)
  • 1x goud op het WK in Italië (2019)
  • Diverse podiumplaatsen op toernooien in o.a. Nederland, België, Duitsland en Italië.

Welke tip geef jij een beginnend Taekwon-Do beoefenaar?

Er valt veel te leren en het lijkt in het begin misschien onmogelijk. Maar begin met één onderdeel en probeer dat zo goed mogelijk te doorgronden. De rest komt dan vanzelf. En probeer vooral plezier te beleven aan Taekwon-Do.


Sometimes you win, sometimes you learn

Samantha – 4de Dan ITF
Oprichter en International Instructor bij Cheo Go Kwan

Waarom ben jij Taekwon-Do gaan doen?

Vroeger zat ik op kickboksen, maar hier miste ik iets, zo ben ik in aanraking gekomen met Taekwon-Do. Taekwon-Do heeft mij een zekerder en rustiger persoon gemaakt.

Wat betekent Cheo Go Kwan voor jou?

Cheo Go Kwan betekent voor mij plezier, passie en gezelschap. We zijn een club waarbij we eigenlijk een soort familie zijn, iedereen staat voor elkaar klaar en wil een ander helpen beter te worden. Dit is onze kracht.

Wat zijn jouw hoogtepunten in het Taekwon-Do?

Doordat ik een chronische knieblessure heb was het behalen van mijn zwarte band een enorme mijlpaal. Waar veel mensen zeiden dat ik het met zo’n knie niet zou redden flikte ik het toch.
Daarnaast heb ik een aantal mooie hoogtepunten op het wedstrijdvlak:

  • Wereld kampioenschap Nederland 2017: 3x goud, 2x zilver
  • Europees kampioenschap Polen 2018: 1x brons
  • Europees kampioenschap Polen 2022: 2x zilver
  • Deelname wereld kampioenschap Engeland – 2016
  • Deelname wereld kampioenschap Italië – 2019

Hiernaast meerdere titels op nationale en internationale wedstrijden. En natuurlijk het oprichten van Cheo Go Kwan.

Welke tip geef jij een beginnend Taekwon-Do beoefenaar?

Heb geduld, Rome is ook niet in één dag gebouwd. Het kost tijd om ergens echt goed in te worden en dat is helemaal niet erg. Tip: werk hard en luister goed naar jouw leraar en senioren, dan komt het helemaal goed met jou.


Je kunt niet altijd iets veranderen, maar je kan je altijd aanpassen

Kasper – 1ste Dan ITF

Waarom ben jij Taekwon-Do gaan doen?

Ik zag regelmatig wedstrijden van MMA op tv en dat vond ik altijd erg cool om te zien. Hierdoor kreeg ik zelf meer interesse in vechtsport. Toen ik van een vriend het advies kreeg om Taekwon-Do te proberen heb ik direct een proefles genomen en ben toen nooit meer gestopt.

Wat betekent Cheo Go Kwan voor jou?

Cheo Go Kwan is voor mijn veel meer dan een sportclub. Na al deze tijd voelt de club als familie aan en dat vind ik echt heel bijzonder. Verder is het voor mij de plek waar ik er altijd aan herinnerd word dat ik meer kan dan ik dacht en word gepushed om beter te zijn dan gisteren.

Wat zijn jouw hoogtepunten in het Taekwon-Do?

Mijn hoogtepunten tot nu toe zijn toch echt het behalen van mijn 1e dan (zwarte band) en mijn eerste plaats met Tuls op de European Cup in Polen.

Welke tip geef jij een beginnend Taekwon-Do beoefenaar?

Als ik één tip zou mogen geven is het om regelmatig te rekken. Je geeft je lichaam veel meer bewegingsvrijheid dat maakt het veel makkelijker om te trappen.


Meer informatie