ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Noah en Jolijn geslaagd na Danexamen

Na maandenlange voorbereiding voor, na en tijdens de les, in extra lessen in de vakantie en weekenden – en zelfs bij ons thuis – was het afgelopen zaterdag dan zover. Noah en Jolijn hebben examen gedaan voor 1ste en 2de Dan.

Het was toch best wel spannend allemaal. Examen doen voor een Dangraad is een voorrecht en niet voor iedereen weggelegd. Men zegt wel eens dat 80% van de mensen die starten met Taekwon-Do, nooit een Dangraad behalen in hun Taekwon-Do loopbaan.

De examenkandidaten werden gevraagd of zij zelf op wilden warmen en na het aangroeten van de examencommissie ging het examen van start met Gibon Yonsup (basistechniek). Noah en Jolijn werden bijgestaan door hun trainingsmaatjes Kevin en Kasper en er was ook wat familie aanwezig. Trainingsmaatje Gerard had ook zelfs de tijd om bij deze plechtigheid aanwezig te kunnen zijn.

Na de basistechnieken waren de examenkandidaten goed warm en gingen we van start met Tuls. Dit zag er goed uit, ondanks hier en daar wat onzekerheden door de zenuwen. Met name Noah demonstreerde zijn explosiviteit in zijn technieken.

Daarna was het onderdeel stap-sparring, waarbij o.a. Sambo (3-staps), Ibo (2-staps) en Ilbo (1-staps) matsogi elkaar afwisselden. Het was goed te zien dat beide deelnemers hier hard op hadden getraind en het zag er allemaal strak uit.

Bij het onderdeel zelfverdediging kwam Jolijn helemaal in haar element. Niet alleen als verdediger, maar ook vooral als aanvaller. Het aanwezige publiek heeft hier erg van genoten.

Tussen het examen door werd er door de examencommissie gevraagd naar o.a. de theorie van kracht en de trainingsgeheimen van Taekwon-Do. Deze zijn essentiëel om de explosieve Taekwon-Do technieken te begrijpen.

De breektesten waren spectaculair. Noah ging met gemak door de planken heen en Jolijn overtuigde iedereen op één hapering na. Al met al een mooie prestatie.

De examencommissie had niet lang nodig om na te denken over de prestaties van Noah en Jolijn. Beiden hebben zich van hun beste kant laten zien en toonden de wil om het zo goed mogelijk te doen. Ook als het soms even mis ging – even herstarten – en weer gaan! Met zo’n instelling gaan zij het nog ver schoppen. En dus mogen wij bekend maken dat zij allebei geslaagd zijn voor hun examen! Van harte gefeliciteerd namens Cheo Go Kwan. We zijn ontzettend trots op jullie.

Via deze weg willen we graag hun trainingsmaatjes Kevin, Kasper en Gerard bedanken voor hun steun en aanwezigheid. Ook natuurlijk de aanwezige vrienden en familie bedankt voor jullie steun.

Taekwon,

Marcel

Geplaatst door


Reacties

Eén reactie op “Noah en Jolijn geslaagd na Danexamen”

  1. Anas Agnas avatar
    Anas Agnas

    De parels van Cheo Go Kwan! We’re proud of you!