ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Taekwon-Do bij jou in de buurt

Verbeter je conditie, werk aan je flexibiliteit, wordt sterker, leer controle te krijgen over je lichaam én leer jezelf te verdedigen. Vechtsport is veel meer dan een beetje schoppen en slaan. Taekwon-Do is een populaire tak dat je zowel op wedstrijdniveau als op recreatief niveau kunt beoefenen.

Omdat we spreken van een vechtsport, houdt dat in dat het een vorm van zelfverdediging is met een sportief element. Andersom kan het ook worden uitgelegd als een sport met een element van gevecht.

De meeste vechtsporten zorgen ervoor dat je een goede conditie opbouwt. Bij Taekwon-Do is dit niet anders. Daarnaast werk je ook aan je flexibiliteit en spierkracht. Je hoeft niet lenig te zijn om met Taekwon-Do te beginnen. Dit bouw je geleidelijk op.

Wat is Taekwon-Do?

Taekwon-Do is van oorsprong een Koreaanse gevechtskunst. Het lijkt op een mix van Shotokan Karate en licht-contact kickboksen. Het is een zeer traditionele kunst. Naast het fysieke aspect is de visie van ‘Do’ namelijk een sterk belicht onderwerp.
Een simpel voorbeeld hiervan is de bijbehorende etiquette van Taekwon-Do, waarbij je respect uit naar je medestudenten. Dit doe je door o.a. naar elkaar te buigen aan het begin van de les, maar ook bij het begin van een oefening die je samen doet.

Bij Taekwon-Do gaan we ervanuit dat de benen krachtiger zijn dan de armen. Daarom wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van beentechnieken. Zowel aanvallend als verdedigend. Het is een contactsport, maar we hebben een stuk minder contact met de sparringspartner dan bijvoorbeeld bij Judo, Aikido, Jiu Jitsu of worstelen.

Wat zijn de voordelen van Taekwon-Do?

Taekwon-Do beoefening zal resulteren in een zeer snelle reactiekracht, hogere niveau’s van concentratie, evenwicht, betere regulering van de ademhaling en snelheid. Dit zijn de factoren die een zeer hoog niveau van fysieke kracht bepalen.
Trainingen zullen bijdragen aan je lenigheid, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Dankzij het fysieke aspect zul je je meer bewust worden van wat je kunt en dit heeft een positieve uitwerking op je zelfvertrouwen. Ook de etiquette – ook wel gedragsregels genoemd – werken een sterke zelfdiscipline in de hand en stimuleert positief gedrag. Dit zal helpen bij uitdagende besluiten in het dagelijkse leven.

Naast dat het ook nog ontzettend leuk is om te doen, is Taekwon-Do bij uitstek een manier om je actief te ontspannen.

Interesse? Hier volgen nog een paar tips

Als je Taekwon-Do bij jou in de buurt wilt doen, lees dan onze tips:

  • Verwacht niet dat je er maar op los kunt slaan: Een vechtsport is meer dan slaan en schoppen. Dit houdt dus ook in dat je niet bang hoeft te zijn dat je na je eerste les bont en blauw thuis zal komen.
  • Het beoefenen van Taekwon-Do vergt veel discipline. Wees hierop voorbereid. Discipline zal je daarentegen wel veel opleveren, zoals misschien ooit een zwarte band!
  • Draag gemakkelijk zittende kleding. Een dobok (Taekwon-Do uniform) kun je via ons bestellen als je je hebt ingeschreven.
  • Neem contact met ons op als je meer vragen hebt. Je kunt altijd bij een van onze lessen komen kijken. Uiteraard zijn wij na de les ook beschikbaar om vragen te beantwoorden.

Cheo Go Kwan in Rotterdam

ITF Taekwon-do is een allround verdedigingskunst die bekend staat om de explosieve technieken waaronder vooral de diverse traptechnieken. De grondgedachte die dit ondersteund is dat men er vanuit gaat dat de benen krachtiger zijn dan de armen.

Je kunt ITF Taekwon-do als wedstrijdsport of als recreatiesport beoefenen. In de les worden onderdelen als sparring, stap-sparring, zelfverdediging, Tuls (kata), breken (breektechniek) en speciale (gesprongen) technieken behandeld. Deze dragen allemaal bij aan de conditie, flexibiliteit en kracht.

Wat ITF Taekwon-do uniek maakt ten op zichte van andere traditionele vechtsporten is dat het als enige vechtsport ter wereld is gebaseerd op een visie. ITF Taekwon-do is ontwikkeld om een beter persoon van je te maken. Dit komt terug in de grondleerstellingen van Taekwon-do; Hoffelijkheid, integriteit, volhardendheid, zelfbeheersing en ontembare geest – allemaal levensvaardigheden die je in het dagelijkse leven toepast.

ITF Union

De instructeurs van Cheo Go Kwan zijn aangesloten bij en gecertificeerd door ITF Union. ITF Union is opgericht op 11 april 2015 door een groep meesters en grootmeesters die zich wilden blijven inzetten voor de leer van generaal Choi (de grondlegger van Taekwon-Do) en is een internationaal orgaan dat is opgericht om instructeurs en organisaties bij te staan met al hun behoeften. Zij bieden dangraad (zwarte band) certificering, seminars en cursussen van wereldklasse, evenals internationale, regionale en wereldkampioenschappen.

De organisatie is opgericht met de o.a. volgende doelen:

  1. Volg de leerstellingen van generaal Choi vanuit een technisch en moreel standpunt.
  2. Handhaaf hoge technische normen en help een beter begrip van generaal Choi’s Taekwon-Do te bevorderen door seminars en cursussen van hoge kwaliteit te houden onder de goedkeuring van wereldberoemde meesters en grootmeesters.
  3. Organiseer regionale en wereldkampioenschappen die een gevoel van broederschap creëren. Wij zijn een familie!

Meer informatie