ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Taekwon-Do kamp 2024

Het weekend van 28 t/m 30 april was weer het jaarlijkse Taekwon-Do kamp. Deze keer was het in Oostvoorne, waar we heerlijk op een eiland hebben gezeten.

Vrijdag

Vrijdagmiddag druppelden de deelnemers voor het kamp binnen. Omdat we deze keer wat later het kamphuis in mochten, waren we nog bezig met uitladen. Nadat de meeste deelnemers er waren gingen we lekker een broodje knakworst eten.

Uiteraard kregen alle deelnemers een bidon, T-shirt van kamp en een groepsattribuut. Deze keer hadden we groep rood, groen en blauw.

Bij de creatieve opdracht werden alle knutselspullen weer uit de kast gehaald. De opdracht was om een tegeltjes wijsheid op een doek te zetten, wat een beetje te maken heeft met Taekwon-Do. Alle groepjes hadden dit weer prachtig uitgebeeld.

De avond was bijna ten einde voordat we het dieren geluiden spel hadden gespeeld. Alle groepjes mochten in het bos gaan zoeken naar gekke dieren. Er zaten in Oostvoorne wel een paar bijzondere exemplaren.

Zaterdag

Zaterdagochtend werd iedereen weer op traditionele wijze gewekt. Ietjes later dan gepland, maar Sabum Milton stond deze keer al klaar om een lekker half uurtje te ‘bootcampen’. In de stromende regen werd er een circuitje afgewerkt en iedereen was drijfnat. Hier werd nog even goed aan bijgedragen door een rondje ‘Sabum says’, waarbij men lekker in een plas water mocht opdrukken.

Gelukkig mocht je even opfrissen en daarna gingen we aan het ontbijt. Hup, dobok aan en aan de slag met Tuls. Sabum Milton – inmiddels voor de 2de keer op een rij Europees kampioen breken – vertelde nog aan leergierige leerlingen wat hem zo drijft in Taekwon-Do en hoe hij traint om zo te kunnen presteren.

Vervolgens was het tijd voor de speurtocht. De vermoeidheid sloeg hier wel even toe, want de groepjes waren lang aan het speuren. Ze mochten allemaal op zoek naar verschillende stations in het bos om daar vervolgens een opdracht te doen. Dit kon een team Tul zijn, maar ook een gekke actiefoto of een wiskunde raadsel oplossen. Uiteindelijk konden ze voor iedere opdracht puzzelstukken verdienen om een raadsel op te lossen. Dat ging over een mysterieus wezen uit het oude koninkrijk…

Na de speurtocht volgde een korte lunch en startte de bingo. Deze keer kon men mooie prijzen winnen, waaronder een groot waterpistool, een netzak, een trolley van Cheo Go Kwan of een Bluetooth speaker. Verder waren er o.a. zakken snoep en bellenblaas voor de liefhebber.

Tussendoor was er ook nog even wat vrije tijd en kon er een balletje getrapt worden.

In de avond was de bonte avond met het thema ‘Kings, Queens & Orange’. Niet zo gek natuurlijk op Koningsdag. De avond was gevuld met een stoelendans, limbo, een modeshow en het inmiddels traditionele ballontrappen. Er waren ook lekkere hapjes en drinken voor iedereen.

Zondag

Zondag was alweer de laatste dag van kamp. Nadat iedereen wakker was (gemaakt), startten we met een leuk parcour dat was uitgezet door Patrick en Kasper.

Na het ontbijt was er even tijd om op te frissen. Vervolgens mochten de doboks weer aan, want het was tijd om een wedstrijdje te doen! De onderdelen Tuls en sparren werden beiden afgewerkt en de top 3 mocht een medaille in ontvangst nemen. Wat hebben we mooie partijtjes gezien! Het is leuk om te zien hoe sommige leerlingen zijn gegroeid.

De laatste activiteit waar we het weekend mee afsloten was Levend Stratego. Dit was ook wel weer leuk om te doen. Natuurlijk werden de regels weer stevig gebogen, maar het mocht de pret niet drukken.

Het was een weekend vol met pret en ondanks dat het weer niet optimaal was, hebben we hier eigenlijk geen last van gehad en hebben we alles kunnen doen wat gepland was.

We willen graag alle vrijwilligers/leiding bedanken voor hun steun tijdens het Taekwon-Do kamp. Alles liep op rolletjes en niemand kwam iets tekort dankzij jullie! Ook alle deelnemers bedankt voor jullie inzet en gezelligheid. We hebben elkaar allemaal weer een stukje beter leren kennen.

Het Taekwon-Do Kamp 2024 is mede mogelijk gemaakt door:

  • Louis Ruys B.V.
  • Gimico B.V.

Mogen we nog even een groot applausje voor deze fantastische sponsoren?

Ook vonden we het erg leuk dat Sabum Milton mee was en zijn kennis, kunde en gezelligheid met ons heeft gedeeld! We kijken uit naar de volgende editie!

Taekwon,

Marcel en Samantha


Geplaatst door