ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Volle bak met de nieuwjaarstraining

Afgelopen zondag was de nieuwjaarstraining van BITA en ITFU Nederland bij Cheo Go Kwan. Vanuit alle hoeken van het land en uit België waren Taekwon-Do beoefenaars gekomen om samen te trainen.

Het thema van de training stond in het teken van wedstrijden. De training stond onder leiding van Sahyun Dana en Sahyun Pascal van BITA, en Sabum Marcel en Sabum Samantha van ITFU Nederland. Zij zijn al jaren bevriend met elkaar en hadden voor deze training afgesproken om de handen ineen te slaan.

Na een korte warming up en wat dynamische rekoefeningen was het eerste onderdeel sparren. Sahyun Pascal en Sabum Samantha wisselden elkaar hier af met basis combinaties, waarbij er een goede balans was tussen trappen, stoten en het reactievermogen. Het onderdeel werd afgesloten met een soort ‘Sharktank’.

Na het sparren werd de groep gesplitst en behandelden Sabum Marcel en Sabum Samantha het onderdeel ‘Special techniques’ met de kleintjes. Vliegende voorwaartse trappen, opwaartse trappen en zijwaartse trappen – de kids vlogen alle kanten op! Sahyun Pascal nam tegelijkertijd de junioren en senioren onder zijn hoede en behandelde de basis voor het onderdeel ‘Powertest’. Hierbij was er veel aandacht voor de procedure.

Tussendoor was er even een pauze om bij te komen. De training vervolgde met basistechniek in loopvorm onder leiding van Sahyun Dana. Ook werd hier even een wedstrijdje gedaan – wie de sterkste/strakste techniek liet zien. Beide Sahyuns liepen kritisch tussen de groep door en tikten degenen die afvielen en mochten opdrukken. Daarna volgde een cooling down en kon iedereen voldaan naar huis. Er is door iedereen goed getraind en de sfeer was top.

Wij willen hierbij iedereen bedanken voor zijn/haar komst en inzet. En in het bijzonder Sahyun Dana en Sahyun Pascal voor het samen verzorgen van de training! Wij hebben genoten van de training en hopen – jullie ook!

Taekwon!


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Geplaatst door