ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Leerzame seminar

Afgelopen zondag zijn Samantha, Ky-mani en Marcel naar België afgereisd om een seminar te volgen van Sahyun Nikos Leousis.

Sahyun Leousis is de nationale bondscoach van Griekenland en heeft Griekenland in zijn ITF naar de tweede plaats, onder Noord Korea weten te brengen. Dit is een prestatie van lang werken geweest. Zo heeft hij er ook voor gezorgd dat Taekwon-Do op nationaal niveau wordt beoefend, op o.a. universiteiten, om mensen zo vroeg kennis te laten maken met Taekwon-Do op professioneel niveau.

De seminar ging van start met veel oefeningen die waren verpakt in spelletjes. Het tempo lag direct hoog en werd gedurende de hele seminar (3 uur) voortgezet. Daarna gingen de sparringspullen aan. Sahyun Leousis nam ons mee in de keuken van het Griekse Taekwon-Do en liet ons veel werken aan afstand, timing en het altijd opvolgen van een enkelvoudige reactie met bijvoorbeeld een dollyo chagi (rondwaartse trap) en dwit chagi (achterwaartse trap). Hij gaf aan dat door de jaren heen de regels binnen organisaties veranderen en dat daardoor het spel ook verandert. Tijdens het sparren is het dus goed om te proberen om met technieken te scoren die een hoge waardering (veel punten) opleveren. Het is dan aan je tegenstander om ervoor te zorgen om die punten maar weer terug zien te pakken.

Het was leuk om te zien dat je veel oefeningen van Sahyun Leousis kan combineren met elkaar en zo een heel arsenaal aan oefeningen kunt bedenken om je sparringspel te verbeteren. Wij hebben in ieder geval veel bijgeleerd tijdens deze leerzame seminar.

Via deze weg willen we Sahyun Leousis graag bedanken voor het delen van zijn kennis. Het heeft ons ontzettend veel nieuwe inzichten gegeven. Ook Sahyun Pascal en Sahyun Dana bedankt voor de uitnodiging. Dit hadden we écht niet willen missen.


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Geplaatst door