ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Verslag ITF Open 2023

Het is inmiddels alweer bijna twee weken geleden dat de ITF Open weer op het programma stond. Met 10 deelnemers, 2 coaches en 2 scheidsrechters waren wij aanwezig. Ook was Patrik vanuit TC Nijmegen bij ons aangesloten om deel te nemen aan deze wedstrijd.

In de ochtend werden er Tuls gelopen. Shay werd als eerste opgeroepen en mocht uitkomen tegen een dame uit Spanje. Shay vond dit erg spannend maar wist met een overtuigende Joong-Gun de winst naar zich toe te trekken. Resultaat: Goud!

Hierna was de beurt aan onze kleine heren, Eduard en Saif (beide 11 jaar) waren ingepouled in een poule met 14-jarigen. Onze dappere strijders lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en wonnen ronde na ronde. Het resultaat: Eduard goud en Saif brons!

Tegelijk met Eduard en Saif moest ook Gionni uitkomen in een andere poule. Met de coaching van Ky-Mani heeft hij een mooie zilveren medaille weten te behalen op het onderdeel Tuls.

Hierna waren Reda en Jeffrey tegelijk aan de beurt. Ky-mani was er om Reda bij te staan wat een mooie gouden medaille heeft opgeleverd. Top gedaan Reda! Samantha was bij Jeffrey (die in een enorm grote poule moest uitkomen) om hem te coachen. Jeffrey had wat opstartproblemen en na een wat slordige eerste ronde won hij toch met hakken over de sloot. De overige rondes werd Jeffrey steeds beter maar helaas moest hij in de strijd om 3e / 4e plaats genoegen nemen met een plaats net naast het podium. Alsnog goed gedaan en volgende keer beter.

Ondertussen was ook Seven aan de beurt, maar leek er geen coach beschikbaar. Seven moest het hierdoor helemaal alleen doen en raakte hiervan een beetje in paniek. Helaas de eerste ronde eruit.

Kort na de Tuls volgde het sparren. Eduard, Saif, Gionni en Reda werden tegelijk opgeroepen op twee verschillende velden, de coaches moesten dus weer opsplitsen. Samantha coachte Eduard en Saif. Saif deed het erg goed en luisterde goed naar de gegeven instructies, hierdoor won hij overtuigend zijn partijen en wist uiteindelijk een mooie 3e plaats in de wacht te slepen. Eduard had een moeilijke tegenstander die hem voor de wedstrijd al vervelende dingen aan het zeggen was. Samen met Samantha heeft hij de knop omgezet en luisterde erg goed, helaas een verlies met één puntje verschil maar wel weer een ervaring rijker.

Op het andere veld was Reda begonnen aan zijn sparringspoule. Met fanatieke coach Ky-Mani achter zich knokte Reda zich door tot een strijd om de 3e / 4e plaats. Met een winstpartij wist hij hierdoor een mooie bronzen plak mee naar huis te nemen. Gionni had het wat lastiger in deze poule, hij had wat minder wedstrijdervaring maar is er toch gaan staan. De eerste partij mooi gepakt met winst. De tweede partij helaas een verlies maar ook hier weer ervaring gepakt om mee te nemen naar zijn volgende wedstrijd.

Ondertussen werd Reda alweer opgeroepen voor de vertesprong, coach Ky-Mani stond weer aan zijn zijde en samen hebben zij ook op dit onderdeel een mooie bronzen medaille behaald, top! Voor Shay ging de vertesprong wat minder dan gehoopt, na een mooie eerste rake sprong wist zij helaas de tweede niet te raken. Volgende keer beter Shay.

Na lang wachten werd Seven ein-de-lijk opgeroepen voor het sparren. Seven had een wat kleinere poule maar zeker geen mindere concurrentie. Seven luisterde goed naar zijn coach en samen wisten zij beide tegenstanders met vlag en wimpel te verslaan. Een welverdiende gouden plak voor Seven!

Hierna was het wachten voor Jeffrey en Seven voor het springen. Omdat Jeffrey junior is had hij zich in de ochtend al gekwalificeerd. Inmiddels was het bijna 18:00 uur en nog was er geen sprong gedaan voor beide heren. Na heel lang wachten en vragen bij de organisatie werd uiteindelijk rond de klok van 18:30 waren beide heren aan de beurt. Seven wist in zijn categorie een mooie gouden medaille in de wacht te slepen, goed gedaan. Bij Jeffrey eiste het lange wachten en de vermoeidheid zijn tol. De eerste twee sprongen waren raak, maar hierna moest Jeffrey helaas afhaken nadat het vervelend in zijn lies schoot. Alsnog goed gedaan en op naar de volgende.

Via deze weg willen wij onze scheidsrechters Marcel en Patrick bedanken, het was een lange dag hard werken. Toch hebben jullie je top ingezet en zijn wij trots op jullie!

Onze debuterende coach Ky-Mani; wat heb je het ontzettend goed gedaan! Nu weer hard trainen om zelf ook de mat weer op te kunnen!

Onze vrienden van Opus, Kkamagwi en TC Nijmegen. Bedankt voor de gezellige dag!

En natuurlijk bedankt aan de organisatie van de ITF OPEN – Suokjang- voor het organiseren van het toernooi. Wij weten als geen ander hoe vermoeiend en uitdagend het kan zijn om een dag als deze te organiseren.

Wij kijken alweer uit naar de volgende editie, tot dan!


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Geplaatst door