ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Taekwon-Do kamp 2023 voorbij gevlogen

Wat hebben we weer een leuk weekend gehad. Het jaarlijkse Taekwon-Do kamp was namelijk weer. Met deze keer weer een ander programma, hebben we een paar drukke dagen achter de rug.

Nu we het Taekwon-Do kamp al jaren organiseren, merkten we dat we er steeds beter in worden. Het kamp startte op vrijdagmiddag. Nadat we alles hadden uitgeladen, kwamen de deelnemers aan bij het kamphuis. Eerst lekker aan tafel voor een vegetarische pasta.

Na het eten werden de teams (rood, blauw en goud) bekend gemaakt en kregen de deelnemers de welbekende groepsattributen. Team rood had zweetbandjes, team blauw een mooie baret en team goud een disco pet. Het zag er weer heel grappig uit.

Louis Ruys B.V.

Wat dit kamp extra bijzonder maakte is dat het voor het grootste deel gesponsord is door Louis Ruys B.V., Importeur van staalkabel, ketting en accessoires. Dankzij deze sponsoring zijn de kosten voor deelname aan het Taekwon-Do kamp met meer dan de helft verlaagd! Dit maakte het ook voor de gezinnen die wat minder te besteden hebben mogelijk om tóch mee te kunnen op kamp. Namens Cheo Go Kwan krijgt Louis Ruys een mooie Taekwon-Do Kamp trui, die alle deelnemers ook hebben gekregen.

Gimico B.V.

De mooie Taekwon-Do kamp truien zijn gesponsord door onze trouwe sponsor Gimico B.V. Hartstikke bedankt daarvoor! We vinden het fijn dat we ieder jaar op Gimico B.V. kunnen rekenen als vaste sponsor van het jaarlijkse Taekwon-Do kamp.

Vrijdag

Nadat de teams bekend zijn gemaakt en iedereen ook zijn/haar plekje op de slaapzalen had gevonden, gingen we van start met de eerste activiteit. Het dierengeluidenspel. De teams werden op pad gestuurd in het bos met één zaklamp en moesten gaan zoeken naar bijzondere dieren. Er werd o.a. gezocht naar de zeldzame ‘roepie roepie’ vogel, de ‘gekke wilde’ koe, de witgespikkelde ‘joehoe’ uil en de teams werden ook om de tuin geleid door de foppende papegaai ‘el papagayo’. Dit was een mooie manier om alvast het bos te leren kennen.

Toen alle teams weer bij het kamphuis waren en de dieren gevonden waren, ging het kampvuur aan en gingen we gezellig marshmallows roosteren. Daarna was het bedtijd!

Zaterdag

De dag begon vroeg, want alle deelnemers werden maar liefst om 06:30 wakker gemaakt. Hier kon iedereen thuis heerlijk van meegenieten via Facebook live. Een aantal nieuwelingen van Taekwon-Do kamp wisten niet wat ze overkwam.

Snel uit bed, een banaan of ontbijtkoekje erbij en opstellen voor de bootcamp onder leiding van Samantha. Middels een circuitje kon iedereen even goed wakker worden. Na een half uurtje zat iedereen aan tafel voor het ontbijt.

Inmiddels waren Patrick en Jeffrey onderweg om de speurtocht uit te zetten. Na het ontbijt kregen de deelnemers even de tijd om nog bij te komen, een balletje te trappen of om nog een beetje op te frissen.

De speurtocht ging deze keer over de zoektocht naar een krijgsheer. Alle teams hadden contact met het kamphuis en werden op pad gestuurd om verschillende stations te vinden in het bos. Zo moesten ze o.a. op zoek naar een monnik, een samurai, een alchimist, schutter etc. Bij ieder station moesten ze een foto maken om aan te tonen dat ze er waren. Dan kregen ze de opdracht via het kamphuis binnen over Whatsapp. De opdrachten varieerden in het ontcijferen van een codereeks, het maken van foto’s van vliegende technieken, het uitvoeren van Chon-Ji op 4 verschillende manieren, het bedenken van een originele polonaise en het zo vaak mogelijk raken van een deelnemer met het gooien van bordjes slagroom. Bij ieder goed uitgevoerde opdracht konden ze een puzzelstuk verdienen.
Aan het einde van de speurtocht kon met de puzzelstukken een raadsel worden gevormd en dit raadsel moest kunnen worden beantwoord. Al met al een actieve tocht, waarbij creativiteit, denkkracht maar ook fysieke kracht op de proef zijn gesteld.

De speurtocht nam wel veel tijd in beslag. Hierdoor hebben we een klein beetje moeten schuiven in het rooster.

Na de lunch speelden we met de teams Levend Bingo. Dit is altijd gieren en brullen geblazen. Ieder team krijgt een Bingokaart op A1 formaat. Bij ieder nummer dat wordt getrokken, wordt ook een voorwerp genoemd. Dit voorwerp moet men dan zoeken en op het cijfer van de bingokaart gelegd te worden. Bij een volle kaart wint het team.

De spelletjesmiddag was het volgende op het programma. We hebben hierbij trefbal gespeeld, als team zoveel mogelijk rondwaartse trappen op een kussen gemaakt binnen de tijd en een hindernisbaan zo snel mogelijk afgelegd.

Het was daarna alweer tijd voor het avondeten. Chefs Jeffrey en Patrick verzorgden samen met de rest van de leiding de barbeque. Dit was erg lekker en iedereen heeft goed zitten smikkelen!

Bonte avond

Iedereen kreeg nog even wat vrije tijd en moest zich daarna klaar maken voor de bonte avond. Waar we de vorige edities de avond vaak lieten voor wat het is, hebben we deze keer een programma gemaakt voor de avond. Met succes! De avond ging van start met een pubquiz. Er werd een stelling genoemd en iedereen moest aangeven of dat waar of niet waar was. Er kwamen wel wat grappige stellingen voorbij zoals ‘Kan een olifant springen?’. Achteraf gezien was het best leerzaam!

Toen kwam de beruchte ‘Spek-bek-challenge’. Hierbij is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk spekkies in je mond probeert te houden, zonder te kauwen of door te slikken. Het vorige record stond op 28 stuks – en je gelooft het niet, maar dit record is deze keer evenaart! We denken wel dat de meeste deelnemers voorlopig geen spekkie meer kunnen zien…

Na een stoelendans waarbij sommige deelnemers wel érg fanatiek waren (lees: Ky-mani), werd er een prijs uitgereikt voor de beste outfit. Er was een heuze top 3, waarbij Shivin ‘The Flash’ er met de winst vandoor ging. Andere prijzen gingen naar ‘Robin Hood/Arrow’ Gionni en Ky-maja ‘de Bij’.

Een nieuw onderdeel van de bonte avond was de modeshow. Je kon het zo gek niet bedenken, maar het is ‘fashion’. Iedereen kon de catwalk betreden en we hebben een aantal mooie poses mogen waarnemen. In het bijzonder underdog Kayra, die zich helemaal verloor in zijn rol. Wat hebben we daar van genoten. Akshay ging er vandoor met de winst. De jury was unaniem, want Akshay had alles aangetrokken wat hij kon aantrekken.

De avond sloten we af met een paar energieke rondjes ballontrappen. Ook hier waren een paar leden van de leiding ook lekker fanatiek. Tijdens het opruimen konden de deelnemers even de tanden poetsen en lekker naar bed.

Zondag

De volgende ochtend was besloten om de deelnemers iets langer te laten slapen dan gepland. Het was tenslotte een drukke dag geweest met veel prikkels. Nadat iedereen traditioneel was gewekt, speelden we buiten ‘Golden point’ met wobbels. Ondanks dat er veel mensen waren uitgeput, kregen ze hier weer frisse energie van en speelden ze fanatiek mee. Ook was er een variant waarbij ze de koning of koningin moesten beschermen. Hier maakten de teams wat tactische keuzes.

Na het ontbijt kregen de deelnemers weer even wat tijd voor zichzelf. Niet te lang, want daarna gingen we van start met een competitieochtend. Er werden Tuls gelopen, gespard en er werd nog een extra sparringspoule gedraaid, omdat veel nog zin hadden in een extra potje sparren. Bij de competitie kon men een mooie beker of medaille winnen.

Voldaan gingen we aan tafel voor de lunch en na de lunch werd iedereen verzocht om de tassen en koffers in te pakken en de kamers aan te vegen. Ook dit hoort natuurlijk bij het Taekwon-Do kamp.

De laatste activiteit op het programma was Levend Stratego. Hier sneuvelden wat knieën en enkels, waarbij de ruimte op de blessurebank steeds geringer werd. Gelukkig zaten er geen ernstige gevallen tussen en duurde de laatste pot nog aardig lang!

Taekwon-Do kamp is voorbij gevlogen

Deze keer ging sneller dan normaal en we hebben echt genoten van de aanwezigheid en inzet van iedereen. Via deze weg willen we graag de leiding bedanken voor hun inzet! Bedankt Sophia, Riet, Marianne, Patrick en Jeffrey! Jullie hebben een grote bijdrage geleverd aan het succes van dit Taekwon-Do kamp. We hopen daarom dat jullie er de volgende keer weer bij zijn!

Ook Gerard bedankt, dat je helemaal uit Friesland bent gekomen om de leraren te ondersteunen en je over een groepje te ontfermen.

En natuurlijk nogmaals een groot applaus voor de sponsoren van dit jaar:

  • Louis Ruys B.V.
  • Gimico B.V.

Zonder hun bijdrage was het Taekwon-Do kamp niet zo mooi aangekleed en niet zo toegankelijk geweest voor iedereen in de kosten. Wij waarderen jullie bijdrage enorm en dankzij jullie hebben we veel leerlingen een superweekend bezorgd.

Taekwon,

Marcel en Samantha


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Geplaatst door