ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Verslag Rotterdam Taekwon-Do Cup 2023

Afgelopen zondag (5 maart 2023) vond alweer de 4e editie van de Rotterdam Taekwon-Do Cup plaats. Dit keer in een andere sporthal omdat ‘De Enk’ momenteel in verbouwing is.

‘s Ochtends om 07:00 uur waren onze vrijwilligers al aanwezig voor de laatste instructies en het voorbereiden van de laatste dingen voor het toernooi. Niet veel later druppelden ook de scholen en deelnemers binnen.

De meting en weging verliep soepel en met maar weinig wijzigingen, de deelnemers en coaches waren enthousiast en de scheidsrechters werden boven nog extra geïnstrueerd door onze hoofdscheidsrechter Sabum Pascal Raeijmaekers (VI).

Rond 09:45 uur mochten alle 300 deelnemers opstellen. Na een korte verwelkoming van de organisatie werd er gegroet waarna de wedstrijddag echt kon beginnen!

Als eerst werd er gestart met het onderdeel Tuls, hier hebben we mooie partijen gezien en kwamen er ook wat Sabums in actie. Altijd leuk om de hoger gegradueerden bezig te zien. Er werd door een ieder hard gestreden voor wat ie waard is en we zagen veel blije gezichtjes.

Ook kwamen de mini’s al vroeg aan bod. Zij lieten mooie Tuls zien en leuke partijen met non contact sparren. De organisatie had voor alle mini’s nog een extra deelname certificaat als herinnering aan het toernooi.

Na de lunch begon het sparren en werd er door een aantal clubs nog ingeschreven voor het teamsparren later op de dag. Bij het sparren zagen we over het algemeen een hoog niveau en een grote dosis sportiviteit. Met name de junioren en senioren uit de A-klasse hebben flink moeten knokken en het beste uit zichzelf moeten halen. Dit resulteerde in mooie, maar soms ook harde partijen.

Aan het eind van de dag vond het teamsparren plaats. Erg leuk om te zien dat steeds meer scholen teams inschrijven voor dit onderdeel! Ook waren er een aantal samengestelde teams met deelnemers van verschillende scholen. Leuk om te zien hoe de samenwerking op deze manier word versterkt!

Via deze weg wil de organisatie iedereen bedanken voor een geslaagde dag. Wij hebben veel positieve berichten mogen ontvangen en zijn hier erg blij om.

Een speciaal bedankje gaat uit naar onze scheidsrechters en vrijwilligers! Zonder jullie zou er geen toernooi zijn. De dag was lang, vermoeiend en het was best koud in de zaal, maar jullie stonden er toch! Wij waarderen jullie inzet enorm! Bedankt!!

Binnenkort maken wij de datum voor de editie van 2024 bekend en wij hopen jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen op de Rotterdam Taekwon-Do Cup.


Geplaatst door