Allemaal geslaagd na het Kub-examen

Op vrijdag 10 februari was er een extra Kub-examen ingepland. Dit examen was voor de leerlingen waarvoor het examen in december iets te vroeg kwam.

Om 18:00 uur begon het examen in een zaal vol met papa’s en mama’s. Maar ook andere familie en trainingsmaatjes waren aanwezig om onze examenkandidaten aan te moedigen.

Het examen begon zoals altijd met theorie. De junioren kregen een schriftelijke overhoring en de jeugd werd mondeling een aantal vragen gesteld. Er werden goede antwoorden gegeven, maar soms ook minder goede. Wij hebben gezien dat er toch wat meer aandacht besteed mag worden aan de theorie, met name de Koreaanse benamingen.

Na het theorie gedeelte begon het praktijkexamen. Sabum Marcel zorgde voor een pittige warming up waarbij direct basistechniek op kussentjes aan de orde kwam. Verschillende mooie technieken werden gemaakt en iedereen was goed warm en klaar voor de rest van het examen.

Hierna kwamen de fundamentals en Tuls aan bod. Hier was er wat moeite met de Koreaanse benamingen maar uiteindelijk wist bijna iedereen zich hier goed uit te redden. De Tuls waren van een prima niveau en hier liet iedereen goed zien wat ie waard was.

Natuurlijk werd er ook nog gedacht aan stapsparring, zelfverdediging, sparren en breektesten. Iedereen liet goed zijn wat hij of zij in huis had wat resulteerde in een mooi resultaat. Iedereen is geslaagd voor zijn/haar volgende graad!

Wij willen Shivin en Jiya bedanken voor het helpen bij het examen, jullie trainingsmaatjes hebben echt iets aan jullie gehad.

Ook willen wij Kasper bedanken die na het behalen van zijn 1e Dangraad nu voor het eerst ook examens mocht beoordelen.

Hieronder een overzicht van alle geslaagden:

  • 2e Kub – Jeffrey van de Haterd
  • 4e Kub – Shayeri Gangapersad
  • 8e Kub – Jung Min Lee
  • 9e Kub – Jung Bin Lee
  • 9e Kub – Kayra Özturk
  • 9e Kub – Janna el Ousrouti
  • 9e Kub – Biwar Bilal
  • 9e Kub – Emin Akdil
  • 9e Kub – Gionni Zuidema
  • 9e Kub – Saïf el Ousrouti

Google Photo
Google Photo
Google Photo