ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Verslag Open Belgium Cup 2022

Het is zover. De dag van de Open Belgium Cup. En dat betekent vroeg uit de veren want voor deze wedstrijd zijn we naar België afgereisd. Na het aanmelden bij de organisatie was het tijd om te kleden en te wachten tot het toernooi geopend werd.

Tuls stonden als eerst op het programma. Akshay en Reda waren tegelijk aan de beurt en ze hadden het niet makkelijk: hun poule bestond uit 13 deelnemers. Ze hebben het allebei ver geschopt: Reda heeft het tot aan de finale gehaald waar hij helaas zijn laatste partij verloor en het zilver meepakte. Akshay heeft gestreden voor het brons, maar heeft zijn partij helaas verloren.

Hierna was Joey aan de beurt. Deze poule was iets kleiner maar bleek alsnog een goede uitdaging. Joey heeft zijn tuls goed gelopen, alleen vond de jury zijn tegenstanders net iets beter. Desalniettemin een bronzen medaille voor Joey.

Na tuls volgde het onderdeel sparren. Allereerst was Reda aan de beurt. Ook hier haalde Reda de finale, maar gaf na een vroege voorsprong net één puntje te veel weg aan zijn tegenstander waardoor hij de tweede plaats pakte.

Na Reda was het Akshay’s beurt om te sparren. Akshay had een hele moeilijke tegenstander in zijn partij. Zijn tegenstander maakte heel goed gebruik van momenten van onbalans en open plekken. Hij wist zijn tegenaanvallen goed te timen en Akshay heeft zijn eerste partij helaas verloren.

Als laatste was Joey aan de beurt met sparren. Hij had een hele felle poule. In de eerste ronde kwam Joey sterk terug van een achterstand met een aantal mooie counters, maar kreeg vlak voor het einde van de ronde een trap tegen waardoor hij helaas de ronde verloor. Hierna moest hij direct weer tegen de volgende tegenstander. Deze was heel fel en kon heel snel reageren met harde trappen. Uiteindelijk is Joey op de derde plaats geëindigd.

Dit concludeert de resultaten van de deelnemers maar op deze wedstrijd heeft Linda haar debuut als matscheidsrechter gemaakt. En ondanks dat het haar eerste keer als matter stond zo op het A-klasse veld. Hier moest Linda haarzelf staande houden en de leiding nemen tussen hele felle partijen en dat heeft ze ook uitstekend gedaan. Na afloop heeft zij dan ook veel complimenten gekregen van zowel coaches als scheidsrechters. Heel knap gedaan.

Taekwon,

Kasper


Tuls:

  • Reda 2e plaats
  • Akshay 3e plaats
  • Joey 3e plaats

Sparren:

  • Reda 2e plaats
  • Joey 3e plaats

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Geplaatst door