Mooie opkomst bij 1ste Open ITFU Nederland training

Afgelopen zondag hebben leden van ITF Union in Nederland voor het eerst een open training onder de vlag van ITFU Nederland verzorgd. Deze training was open voor iedereen ongeacht leeftijd, graduatie of organisatie.

De opkomst voor de open training was fantastisch. Er waren ca. 50 deelnemers uit het hele land en zelfs uit Belgiƫ. Niet alleen ITF Union was vertegenwoordigd, maar ook clubs van o.a. ITF Headquarters en ITF Choi Jung Hwa.

De insteek van de training was vooral lekker samen ongedwongen trainen en plezier beleven aan het ITF Taekwon-Do.

De warming-up bestond o.a. uit een tikspelletje, waarbij iedereen al lekker fanatiek mee deed. Het blijkt, dat sommige Sabums gevaarlijk snel zijn als zij de tikker zijn! Daarnaast werd het hartritme goed verhoogd met een circuitje op muziek. Bij het rekken en strekken konden we weer even op adem komen.

Er werden deze training verder twee aspecten van Taekwon-Do uitgelicht: Sparring en Techniek (fundamentals & Tuls). Bij het sparren werden verschillende drills beoefend die bruikbaar tegen een aanval met een yeop chagi (zijwaartse trap) en werd er afgesloten met het Golden Point systeem. Ook hier werd er veel gelachen, maar ook serieus getraind.

Voor techniek werd de groep opgesplitst in kubgraden en dangraadhouders. De dangraadhouders werden onder handen genomen door gastinstructeurs Sahyun Dana en Sabum Pascal – Bedankt hiervoor! Samantha en ik namen de kubgraden onder handen.

Na de training hebben we veel positieve reacties ontvangen en wij willen dan ook iedereen bedanken voor hun komst en support. Taekwon-Do is voor ons allemaal en we beleven er het meeste plezier in als we dit met elkaar delen.

Op naar de volgende training!

Taekwon,

Marcel


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo