Succesvol kubexamen

Zondag 29 maart zijn er weer kubexamens geweest bij Cheo Go Kwan. Tien deelnemers mochten examen doen voor een volgende graad.

Het examen startte met het onderdeel theorie. Deelnemers vanaf 13 jaar kregen een schriftelijke overhoring, de rest mondeling. Hierna nam Kevin de tijd om iedereen even op te warmen o.a. met wat trappen op kussentjes.

Het volgende onderdeel was basistechniek. Hier worden de zowel nieuwe technieken als technieken uit eerdere Tuls gevraagd in loopvorm te demonstreren. Hier kunnen we al snel aan zien hoe de vooruitgang is geweest en of de deelnemers begrijpen hoe een techniek uitgevoerd moet worden. Hier en daar waren er wat motorieke uitdagingen, maar al met al was het voldoende.

Bij het onderdeel Tuls werden er steeds 1 of twee deelnemers gevraagd om een Tul te demonstreren. Vooral die voor de beoogde graduatie, maar ook eerdere Tuls. Een paar mensen vielen positief op bij dit onderdeel.

Na de Tuls werd stap-sparring beoordeeld. Zowel drie-staps, twee-staps als een-staps oefeningen volgden elkaar op. Met dit onderdeel laten de deelnemers zien of de afstand, timing en het traject van hun technieken kloppen.

Voordat we even een pauze hadden ingelast, sloten we het eerste deel van het examen af met zelfverdediging. Ook hier zagen we een aantal deelnemers die het verassend goed deden en dit onderdeel uiterst serieus namen.

Er stonden nog 2 onderdelen op het programma, waaronder vrij sparren en breken. We startten eerst met sparren en wederom kon je snel zien wie er actief wedstrijden doen en wie er nog ervaring miste. Desondanks zagen we mooie acties, ook van de beginners.

Breken was wel erg spannend. Veel deelnemers waren toch een beetje gehaast en maakten daardoor slordige foutjes. We hebben ze wat meer kansen gegeven omdat we er wel van overtuigd waren dat ze voldoende kracht en snelheid hadden om een plank te breken. Dit onderdeel heeft wel meer aandacht nodig, hebben we beseft.

Bij de evaluatie van het examen waren we over veel deelnemers eens over de uitslag. De meesten hadden een voldoende en drie deelnemers sprongen er echt uit met een goed examen. Een enkeling is geslaagd met de hakken over de sloot. We hopen dan ook dat diegene na dit examen weer hard aan de bak gaat!

We mogen gelukkig iedereen feliciteren met hun nieuwe graad:

 • Reda, geslaagd voor 9de Kub
 • Eduard, geslaagd voor 9de Kub
 • Seven, geslaagd voor 9de Kub
 • Akshay, geslaagd voor 9de Kub
 • Jung Min, geslaagd voor 9de Kub
 • Ester, geslaagd voor 9de Kub
 • Abdel, geslaagd voor 9de Kub
 • Jiya, geslaagd voor 7de Kub
 • Shay, geslaagd voor 5de Kub
 • Gerard, geslaagd voor 4de Kub
 • Kasper, geslaagd voor 1ste Kub

Natuurlijk willen wij ook de hulptroepen Jeffrey, Rayan en Shivin bedanken voor het partneren tijdens het examen en Kevin als mede-examinator.

Wij zijn trots op jullie en het resultaat. Op naar de volgende uitdaging.

Taekwon,

Marcel en Samantha


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo