ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Gezellig op Taekwon-Do kamp geweest

We zijn alweer een week verder, maar vorig weekend zijn we natuurlijk op Taekwon-Do kamp geweest. Deze keer waren we weer naar Austerlitz.

Helaas zat het even tegen met het weer op vrijdagmiddag/avond. Maar gelukkig hadden we dat ingecalculeerd met activiteiten binnen. Er waren een aantal deelnemers wat later. Na een gezamenlijk maal werd bekend gemaakt in welke activiteiten groepje je was ingedeeld. Dat was groep oranje, groen of geel. En traditioneel kreeg iedereen dan ook een accessoire van de teamleider in deze kleur. Daarnaast kreeg iedereen een mooi kamp T-shirt, gesponsord door Gimico B.V., waarvoor veel dank!! En iedereen kreeg óók nog eens een handige bidon, gesponsord door Politie Spijkenisse.

Creatief op vrijdag

Nadat de huishuidelijke regels nog een keer waren doorgenomen gingen we starten met de eerste groepsactiviteit, het schilderen van een ‘familiewapen’ of ‘schild’ op canvas. De opdracht was om dit in het thema van de bonte avond (Flower power) te doen. Iedereen was lekker creatief en we hebben mooie canvassen gezien. Na het schilderen hebben we nog wat spelletjes gedaan waaronder twister en uitdagingen met bekertjes en balletjes.

Wakker worden! Het is zaterdag!

In plaats van bootcamp gingen we deze keer voor een andere activiteit; Trefbal. Met een lekker muziekje hebben we iedereen wakker gemaakt en kregen ze een half uurtje om zich klaar te maken. Trefbal werd goed ontvangen en iedereen deed lekker mee.

Na trefbal gingen we samen ontbijten om vervolgens aan de speurtocht te beginnen. De speurtocht bestond deze keer uit 9 stations in het bos. De groepjes oranje, groen en geel moesten in het bos een kruistocht doen om te bewijzen dat zij een échte strijder zijn. Dit bestond uit verschillende uitdagingen zoals het maken van een menselijke piramide, het testen van de smaakpapillen, synchroon lopen van Tuls, zelfverdedigingstechnieken demonstreren en het maken van een actiefoto. Al het contact ging via de teamleiders over Whatsapp met het kamphuis. Als een uitdaging succesvol was volbracht verdiende het groepje een hint en werden ze naar het volgende station gestuurd om te zoeken. Uiteindelijk was het laatste raadsel een rebus die bestond uit de verdiende hints. Applausje voor team geel die dit uiteindelijk heeft gewonnen!

Toen de speurtocht voorbij was, gingen we lekker lunchen. En daarna was het tijd om de doboks aan te trekken. Onder leiding van Marcel en Gerard werd iedereen goed opgewarmd om vervolgens vele traptechnieken uit te voeren. Daarna ging de bescherming aan voor wat handtechnieken en een paar rondjes sparren. De training werd afgesloten met precisietechnieken waarbij je een batminton shuttle uit de hand van je partner moest trappen. Vooral de gevorderden werden hier flink uitgedaagd.

Een experiment die we tijdens dit kamp hebben gedaan was levend Bingo. Ieder groepje kreeg een grote Bingokaart. Iedere ronde werd er een nummer opgenoemd, maar ook een voorwerp. Het was dan de bedoeling dat iemand van het groepje zo snel mogelijk dit object ging halen om op dat nummer te leggen. Het groepje dat als eerste een volle kaart heeft, wint. Er kwamen gekke voorwerpen voorbij zoals een sporttas, het jongste teamlid, een oplader, hoofdbeschermer, een dobokbroek, zonnebrand, shampoo en zelfs een tampon… Al met al was dit een geslaagd experiment en ging groepje groen er met de winst vandoor.

De bonte avond was deze keer gevuld met een vast programma. Even een keer geen act met je team, maar een stoelendans, de limbo en nieuw op de avond- verboden te lachen! Hierbij werden er twee teams gemaakt die elkaar om de beurt aan het lachen moesten maken. Dit ging de een beter af dan de ander, maar wat hebben we gelachen zeg… Wat vorig jaar heel populair was kwam nu weer terug; het ballontrappen. Hier hadden we wederom weer wat fanatiekelingen! Voordat we het wisten was de avond alweer voorbij en stuurden we iedereen voldaan naar bed.

Actie op zondag!

Zondag was het net als zaterdag weer lekker weer met een zonnetje! Na het ontbijt zijn we naar het grasveld vertrokken omdat we daar het wereld- Europees- KFC Ultimate Jedi Master Taekwon-Do Kamp Cup Taekwon-Do Kamp toernooi gingen doen. We hadden kleine poultjes gemaakt waarbij iedereen in de prijzen viel. Iedereen heeft het ontzettend goed gedaan en we hebben mooie Tuls en partijtjes sparren gezien. Gefeliciteerd met jullie behaalde medailles.

Bij de competitiemiddag hadden we deze keer 3 opdrachten. Bij de eerste moesten er bekertjes water door een parkour worden meegenomen door een groepje van 4 met bouwhelmen op die aan elkaar vast zaten. Hierbij moest je goed communiceren met elkaar en dus goed samenwerken. 2 van de 3 groepen deden dit zo goed, dat er geen winnaar gekozen kon worden! De tweede uitdaging was touwtrekken. De mensen die Squidgame hebben gekeken hadden hier een voorsprong op, dit was ook wel erg leuk om te zien. De laatste uitdaging was de spekbek challenge. Iedere ronde doe je een spekje in je mond. Degene die dit het langste volhoud en de meeste spekjes in zijn/haar mond kan houden, wint. Hier heeft Rayan zijn titel weten te prolongeren met maar liefst 25 spekjes!

Het was inmiddels tijd om de kamers op te ruimen en de spullen alvast in te pakken. Zodra iedereen dit had gedaan gingen verder met het programma.

De middag sloten we af met levend Stratego. Groep rood en groep blauw. Hier waren sommige teamleden wel heel erg creatief (lees: KEVIN), die zelfs 3 blauwe vlaggen had verstopt… Na een paar korte partijtjes die snel werden gewonnen, was de laatste partij behoorlijk lang en iedereen flink uitgeput.

Bedankt allemaal!

Wat een ontzettend leuk Taekwon-Do kamp was het weer. Het was gemoedelijk en met een iets minder druk programma was er genoeg te doen, maar wel met ook zo nu en dan een momentje rust (voor de leiding). We hebben ontzettend genoten van de aanwezigheid van iedereen.

Via deze weg willen we graag onze leiding bedanken; Sophia, Riet, Patrick, Joey en Kimberley. Jullie hebben weer superveel voor ons gedaan en ervoor gezorgd dat alles achter de schermen goed verliep. Ze hebben voor ons alles tijdens de maaltijden verzorgd, materiaal voorbereid en klaar gelegd voor de activiteiten en ervoor gezorgd dat niemand iets tekort kwam. Hartstikke bedankt.

Ook willen we graag de sponsoren van dit jaar in het zonnetje zetten: Gimico B.V. voor de sponsoring van de T-shirts, politie Spijkenisse voor de handige bidons, Spar Koellin voor het heerlijke fruit en familie Booij voor hun bijdrage. Dankzij jullie kunnen we het Taekwon-Do kamp net iets meer geven.

Tot slot bedanken we alle deelnemers voor hun aanwezigheid, inzet en geduld met ons. We hopen dat jullie het net zo leuk vonden als wij en dat jullie volgend jaar weer met ons mee gaan!

Taekwon,

Marcel en Samantha


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Geplaatst door