ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Medailles behaald op Open European Taekwon-Do Cup in Polen

Afgelopen weekend is een kleine delegatie van Cheo Go Kwan afgereisd naar Polen om daar deel te nemen aan de ITFU Open European Taekwon-Do Cup. Hierbij een verslag.

DAG 1 – AANKOMST IN WROCLAW

Na een korte vliegreis zijn we aangekomen in Wroclaw, Polen. Daar ontmoetten we Bartosz van organisatie Samuraj Gym die ons ophaalde van de luchthaven.

Samen met Bartozs hebben we een bezoek gebracht aan een van de locaties van Samuraj Gym, van maar liefst 2000m2 (!), met meerdere dojangs, fitnessruimtes, MMA en boksringen, ontzettend indrukwekkend. Ze hebben zelfs een eigen schaaktafel. Bartosz heeft aangeboden dat we daar op afspraak mogen trainen als wij dat willen.
Hierna zijn we naar het hotel gegaan, hebben we na het inchecken de koffers en tassen achter gelaten op de kamers en vertrokken we om kort de omgeving te verkennen voor een supermarkt. Nadat we een boodschap hadden gedaan, hebben we in het hotel gegeten. Bartosz had een kleine gids met ons gedeeld waarin stond wat we kunnen doen aan sightseeing.

DAG 2 – SIGHTSEEING IN WROCLAW

Na een stevig ontbijt in het hotel hebben we nog even lekker rustig aan gedaan en een paar potjes tafelvoetbal en Fortnite gespeeld. Daarna naar het centrum van Wroclaw om de stad verder te verkennen.

Het was ons al snel opgevallen dat er overal in de stad ‘kaboutertjes’ te zien zijn, in alle soorten en maten. Deze staan symbool voor de verzetsbeweging Oranje Alternatief, een alternatieve anticommunistische oppositiegroep dat vooral actief was in de tweede helft van de jaren 80.

In het centrum hebben we lekker geluncht en rondgekeken. Daarna zijn we weer terug gegaan naar het hotel om even te trainen in de fitnessruimte om vervolgens weer te relaxen in de sauna.

In de avond hebben we nog even lekker gegeten in het centrum.

DAG 3 – BEETJE TRAINEN EN UPDATE OVER HET TOERNOOI

We zijn lekker vroeg uit bed gegaan voor een lichte training om 07:00. Even de Tuls doornemen, wat trappen en stoten op een kussentje en daarna lekker ontspannen.

We zijn lang in afwachting geweest op communicatie van de organisatie. Het aantal inschrijvingen is helaas erg laag door de oorlog in Oekraïne (meerdere landen hebben zich na inschrijving alsnog compleet teruggetrokken) en daarom is besloten om het toernooi van 3 dagen terug te brengen naar 1 dag. Het was alleen nog onzeker welke dag dat zou worden.

Later in de middag hoorden we dat alles op zondag wordt gehouden. Dus nog een dag rust erbij.
In de avond zijn we wederom naar het centrum geweest, hebben we even lekker gegeten om daarna nog een borrel te doen op de verjaardag van thuisblijver Harry. Het was weer een gezellige avond.

DAG 4 – RESTDAY

Dit was een rustige dag. Het toernooi is verplaatst naar zondag dus we hebben de ontspanning opgezocht.
Er was een seminar gepland in de late middag, maar we besloten om hier niet aan deel te nemen om te voorkomen dat zondag de seminar nog in je benen zit.

Op tijd naar bed om zondag te gaan knallen!

DAG 5 – GAME DAY

Om 07:00 werden we opgehaald bij het hotel om naar de Open European Taekwon-Do Cup te gaan. Kort nadat we in de sporthal waren aangekomen spraken we GM Don Dalton en kreeg Samantha haar officiële Dangraadcertificaat overhandigd. Het is een speciaal certificaat omdat dit de laatste is waar de handtekening van de onlangs overleden GM Pablo Trajtenberg – erepresident van ITF UNION – op staat.

Bij de coachmeeting werden we bijgestaan door Sabum Piotr Bernat. We hebben al langer contact met elkaar gehad, maar het was leuk om elkaar nu in persoon te zien en spreken!

Het was een lange dag, waar sommige onderdelen wat lang duurde. Desondanks zijn er veel medailles opgehaald:

TULS

  • Kasper, 1ste plaats
  • Samantha, 2de plaats
  • Marcel, 2de plaats
  • Kevin, 3de plaats

BREKEN

  • Samantha, 2de plaats
  • Kevin, 2de plaats
  • Aäron, 3de plaats

We zijn supertrots op iedereen die op de mat heeft gestaan. Bij de een ging het beter dan bij de ander, maar het is goed om weer op de mat te hebben gestaan en om jezelf te meten met andere atleten.

Na het toernooi zijn we weer richting het hotel gegaan, hebben we ons opgefrist en zijn we na het eten nog gaan borrelen met team Schotland. Het was erg gezellig en we hebben traditioneel wat Schotse en Nederlandse woorden met elkaar gewisseld.

Via deze weg willen we de organisatie Klub Samuraj graag bedanken voor hun gastvrijheid. We zijn weer een ervaring rijker en hebben het naar ons zin gehad!

Geplaatst door