ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Verslag Rotterdam Taekwon-Do Cup

Zondag 6 Maart was het dan zover: de dag van de Rotterdam Taekwon-Do cup. Onze deelnemers hebben hier de afgelopen weken hard voor getraind. Alle wedstrijden sparren en Tuls die we in de lessen gedaan hebben was om ze op vandaag voor te bereiden, en dat mochten ze nu eindelijk laten zien.

Vanuit de club hadden we een mooi aantal deelnemers, namelijk: Shivin, Shay, Jiya, Jeraldo, Seven, Akshay, Jeffrey, Kevin, Rayan en ikzelf.

De dag begon met Tuls. Rayan en ik zaten bij elkaar in de poule. Rayan verloor helaas zijn 1e ronde, waarna hij nog een ronde mocht om voor de 3e plaats te strijden. Rayan was aan zijn tegenstander gewaagd maar helaas heeft hij ook deze ronde verloren en greep het brons net mis. Ikzelf won mijn eerste twee rondes, maar werd in de finale helaas verslagen.

Kevin was tegelijk met onze poule aan de beurt. Dit was tevens zijn eerste wedstrijd als zwarte bander. Daarnaast had Kevin ook nog eens geen coach bij zich. Maar ondanks dit alles heeft Kevin erg goed gelopen en zijn poule gewonnen. Heel goed gedaan Kevin.

Ook tegelijk met onze poules was de poule van Seven en Akshay. Zij werden ondersteund door coach Badr. Seven lag er helaas de eerste ronde uit, maar Akshay won zijn eerste ronde. Helaas lag hij er de ronde erna ook uit.

Toen was Jiya aan de beurt voor Tuls. Dit zal best spannend zijn geweest aangezien het haar eerste toernooi was. Daarnaast had ze ook nog eens een grote poule. Maar Jiya liet zich niet kennen en liep haar Tuls super goed. Ze won haar eerste twee rondes en schopte het tot de finale, maar daar was haar tegenstander net iets beter, waardoor Jiya zilver pakte. Hartstikke goed gedaan Jiya!

Tegelijk met Jiya was Shay aan de beurt. Helaas heb ik zelf niet naar haar wedstrijd kunnen kijken, maar ik heb begrepen dat ze haar Tuls erg strak liep en het brons pakte.

Toen kwam de poule van Shivin en Jeraldo. Ze waren allebei wat nerveus en dat was ook terug te zien in hun Tuls. Maar met elke Tul die ze liepen ontspanden ze steeds meer. Jeraldo stond helaas niet in de finale, maar heeft wel zijn laatste partij gewonnen voor het brons. Shivin stond wel in de finale maar greep het goud net mis: zilver voor Shivin. Jullie hebben het allebei heel goed gedaan jongens.

Jeffrey was als laatste aan de beurt met Tuls. Zijn poule was zeker niet makkelijk. In de eerste ronde verloor hij helaas. Zijn tegenstander had net een wat scherpere afwerking. Maar Jeffrey liet zich niet uit het veld slaan en paste zich super goed aan op de tips die hij voor zijn volgende ronde kreeg en won zijn tweede partij. Met deze winst pakte hij het brons. Heel goed gedaan.

Shay was als eerste aan de beurt voor het sparren. Met coach Badr achter haar stapte Shay de mat op. Ze heeft duidelijk tijdens de lessen opgelet want elke keer dat haar tegenstander naar voren wilde stappen gooide ze haar been er tussen. Shay versloeg allebei haar tegenstanders en is eerste geworden. Heel goed gedaan Shay.

Jiya was na Shay en ze had een hele lastige poule. Maar Jiya liet zich niet uit het veld slaan en pakte een bronzen medaille.

Daarna waren Seven en Akshay aan de beurt met sparren. Seven begon heel sterk tijdens het sparren. Hij maakte mooie punten met yeop, maar hij kreeg ook veel tegengas. Aan het einde van de match raakte Seven het plan een beetje kwijt en scoorde de tegenstander wat extra punten. Hoewel Seven erg goed gespard heeft won zijn tegenstander helaas.

Akshay had het ook niet makkelijk tijdens sparren. Hij kwam goed naar voren maar liet zijn dekking daarmee nog vrij open. Hierdoor kon de tegenstander een paar goede punten scoren. Helaas verloor ook Akshay zijn partij.

Tegelijk met de poule van Seven en Akshay was de poule van Shivin. En hoewel ik zijn partij niet gezien heb zei het glimmende gezicht van zijn coach Badr al meer dan genoeg. Shivin luisterde supergoed naar zijn coach en hebben het naar de finale geschopt. In de finale maakte Shivin een stoot met perfecte timing waardoor zijn tegenstander al niet meer meer verder wilde gaan. Shivin heeft zijn winst dik verdiend. Goed gedaan Shivin.

Na Shivin was het Jeraldo’s beurt om te sparren. Jeraldo begon heel sterk. Hij hield zich goed aan het plan en scoorde mooie punten. Toen kwamen we aan in de finale. Jeraldo´s tegenstander was wat langer dan hij. Tijdens de eerste finaleronde werd Jeraldo een beetje gefrustreerd. De score stond aan het eind van de ronde bijna gelijk. Zolang hij zijn koppie erbij zou houden zou hij de tweede ronde zijn kleine achterstand in kunnen halen. Maar ook in deze ronde merkte ik frustratie tijdens zijn sparren. Uiteindelijk heeft hij de finale verloren op 1 punt. Zilver voor Jeraldo.

Rayan was als laatste aan de beurt. Rayan had het echt heel zwaar tijdens zijn partij. Zijn tegenstander had superveel ervaring en Rayan kreeg de volle laag. Hij probeerde ertussen te komen maar zijn tegenstander overrompelde Rayan. Na 2 directe minpunten door te hard contact en de EHBO die niet zeker waren of Rayan door kon werd de handdoek in de ring gegooid.

Al met al ben ik persoonlijk erg tevreden over onze prestaties. Onze deelnemers hebben een hoog niveau laten zien, ondanks het feit dat er de afgelopen twee jaar nauwelijks wedstrijden zijn geweest. Ik ben hartstikke trots op al onze deelnemers en ik hoop dat iedereen nu net zoveel zin heeft om meer wedstrijden te draaien als ik.

Taekwon,

Kasper


Tuls:

 • Kasper: 2e
 • Kevin: 1e
 • Jeraldo: 3e
 • Shivin: 2e
 • Jeffrey: 3e
 • Jiya: 2e
 • Shay: 3e

Sparren:

 • Rayan: 2e
 • Jeraldo: 2e
 • Shivin: 1e
 • Shay: 1e
 • Jiya: 3e

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Geplaatst door