Ervaringen opgedaan op de Open Noord-West Veluwe

Zaterdag 13 november waren we naar de 2de wedstrijd van 2021 in Nederland. Deze keer een aangepaste ONWV voor jeugd en junioren.

De organisatie had er bij deze editie voor gekozen om iedereen niet één, maar twee verliezersrondes te laten doen. Dit zorgde ervoor dat de dag wel wat langer duurde, maar er was ruimte om lekker veel partijtjes te draaien. Goed voor de ervaring!

Hans, Jeffrey en Jeraldo waren vandaag de enige deelnemers die zich hadden ingeschreven. Daarnaast was Kevin mee als scheidsrechter.

Jeffrey ging aan start met het onderdeel hoogtesprong (nopi chagi). Er zaten een paar jongens tussen die best aardig konden springen. Maar Jeffrey deed het ook niet slecht. Hij kwam 3 rondes door, maar helaas geen prijs. Wel hebben we een paar mooie video’s kunnen schieten van Jeffrey!

Vervolgens waren Jeraldo en Jeffrey aan de beurt met het onderdeel Tuls. Wat al opviel is dat ze echt in megagrote poules waren ingedeeld. Hierin verschilde het niveau enorm. Er zaten een paar hele goede tegenstanders tussen, maar helaas ook wel een paar hele slechte. Jeffrey wist een aantal rondes te winnen, totdat hij in zijn laatste poging een paar haperingen in zijn Tul had. Dit kostte hem de partij en helaas ging hij er nét voor de podiumprijzen uit. Toch zijn we erg tevreden over de Tuls die Jeffrey heeft neergezet. Goed gedaan! Bij Jeraldo ging het ongeveer op dezelfde manier. Ook Jeraldo won meerdere partijen (zelfs van een paar groene banders) en paste zich na iedere ronde aan nadat hij feedback van zijn coaches kreeg. Helaas voor Jeraldo wist ook hij net het podium niet te bereiken. Geeft niet, we hebben lekkere partijtjes gedraaid.

Bij het onderdeel sparren mocht Jeraldo weer als eerste aan de bak. Voor zijn 2de wedstrijd deed hij het helemaal niet slecht. De eerste partij moesten we even inkomen en gaf Jeraldo een paar puntjes weg waardoor hij de winst aan de tegenpartij gaf. Bij de tweede partij moest hij tegen een felle tegenstander. Hier liet Jeraldo wel even zien uit welk hout hij gesneden is en gaf veel weerstand. Ondanks dit, kon hij het niet omzetten naar punten (al werden veel punten niet gezien door de scheidsrechters) en dus ook deze partij ging naar zijn tegenstander. Toch wel een beetje teleurgesteld ging Jeraldo aan de kant tot hij hoorde dat hij nog een partij mocht sparren. Hij herpakte zich goed en wist deze partij te winnen en die 3de prijs binnen te slepen. Goed gedaan Jeraldo.

Jeffrey startte bij sparren tegen iemand die eigenlijk een beetje soortgelijke manier van sparren had als Jeffrey. Dit maakte het moeilijk om te schakelen en dus was Jeffrey op veel momenten nét te laat met reageren. Helaas geen winst. De partij daarna ging stukken beter en hier wist Jeffrey het veld beter te gebruiken en druk te zetten op de tegenpartij. Ook een 3de plaats voor Jeffrey, topper!

De laatste op de dag was Hans. Hij had besloten om na 2 jaar sinds zijn laatste wedstrijd de bescherming weer aan te trekken en de mat op te gaan. Inmiddels is Hans bijna 2x zo groot geworden en een tikkeltje zwaarder, dus het was nog maar even afwachten hoe dit zich ontpopt tijdens een wedstrijd. De eerste partij ging hartstikke goed. Hij zette veel druk op zijn tegenstander en werkte goed met zijn benen. Toen het einde van de partij naderde, zag je de vermoeidheid wel een beetje op zijn gezicht, maar- deze partij was voor hem. De ronde daarna moest hij tegen iemand die erg goed kon bewegen over het veld. Hierdoor moest Hans sneller schakelen en dat kost natuurlijk meer energie. Halverwege de partij liet Hans hierdoor wat steekjes vallen en miste een paar kansen. Helaas was deze pot voor de tegenpartij.
Direct na deze partij moest Hans weer de mat op. Nog herstellend van de vorige partij was dit een zware opgave. Wederom begon Hans weer sterk, maar zijn vermoeidheid eiste zijn tol en dit zorgde voor wat frustratie. De tegenpartij pakte hierdoor meer punten. Desondanks kijken wij terug naar een goede partij waar we veel van kunnen leren.

Soms heb je dagen waar het resultaat niet is wat je ervan had gehoopt. Maar dit was wel een mooie dag waarin we veel ervaring hebben opgedaan en weer geïnspireerd zijn om een stapje verder te zetten. Jullie hebben het allemaal goed gedaan. Scheidsrechter Kevin kreeg nog een compliment van de organisatie voor zijn inzet. Ze waren erg blij met hem en wij natuurlijk ook. Bedankt Kevin!

Ook de organisatie willen we graag bedanken voor het organiseren van de Open Noord-West Veluwe. Het was weer een gezellige dag en we kijken uit naar de volgende ‘speciale’ editie!

Taekwon,

Marcel en Samantha


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo