Introductie nieuwe Cheo Go Kwan Wedstrijdgroep

Er mag alweer een tijdje gesport worden zonder al teveel beperkingen. Dit houdt in dat het wedstrijdseizoen ook weer een klein beetje in zicht is. Met deze gedachte hebben we de wedstrijdgroep herstart.

Het doel van de Cheo Go Kwan Wedstrijdgroep is om samen naar een hoger niveau te trainen en serieus te trainen voor specifieke wedstrijden, waaronder Europese en wereldkampioenschappen. Er wordt gericht getraind op alle wedstrijdonderdelen, waaronder Tuls, sparren, breken en special techniques. Ook al zijn deze onderdelen niet op ieder toernooi beschikbaar, het is wel goed om op iedere discipline te trainen.

Afgelopen zondag was een introductie voor de deelnemers die op dit moment aan de wedstrijdgroep zijn toegevoegd. Onder leiding van Boosabum Samantha, Boosabum Badr en mij hebben zij allemaal hard getraind.

Voordat de training begon was er nog even een foto momentje. De nieuwe trainingspakken werden uitgedeeld en het zag er allemaal mooi uit!

De training startte daarna direct met een nulmeting op het gebied van conditie. We moeten toch ergens beginnen. Een paar deelnemers wisten dit met succes te doorstaan. Anderen hebben even een wakeup-call gekregen. We gaan hier mee aan de slag tijdens de normale lessen.

Boosabum Badr nam daarna de groep mee in het onderdeel sparren. Er werd geoefend op reactiesnelheid, kracht, uithoudingsvermogen en verschillende strategie├źn werden behandeld waarmee je de sparringspartij kunt proberen te leiden. Uiteraard werd er afgesloten met een paar rondes sparren.

Na de pauze startte de groep onder leiding van mij met het onderdeel Tuls. Hier en daar waren de Tuls wat verwaterd dus hier is veel werk aan de winkel.

Bij het onderdeel breken en special techniques werd de groep gesplitst. Breken onder leiding van Boosabum Samantha en special techniques onder leiding van mij. Boosabum Badr ondersteunde bij beide onderdelen. Bij special techniques lag de nadruk op de procedure en er werd op nopi chagi (hoogte/opwaartse trap) en twimyo yeopcha jirugi (vliegende zijwaartse trap) getraind. Bij breken werd ook de procedure behandeld in combinatie met breken met een yeopcha jirugi (zijwaartse trap).

Aan het einde van de training sloten we af met een rondvraag; Wat vonden we van de training? Maar ook: Wat ging er goed vandaag? En wat kan er beter? Welk onderdeel is ons favoriete onderdeel en in welk onderdeel willen we ons graag ontwikkelen? Allemaal belangrijke vragen die ons in de juiste richting zullen brengen bij de ontwikkeling van de wedstrijdgroep.

Voor nu staat de zomervakantie voor de deur. Dus er is een maandje geen wedstrijdtraining en in september gaan we weer van start. Wij hebben in ieder geval heel veel zin om met deze groep te gaan groeien en ons voor te bereiden op het nieuwe wedstrijdseizoen – wanneer deze ook mag beginnen. Wij zullen er klaar voor zijn.

Taekwon,

Marcel