ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Tuls kunnen leuk zijn!

Vandaag werd er door Sabum Grzegorz Sokolowski uit Polen een online seminar verzorgd. Deze seminar stond in het teken van het leren van Tuls aan kinderen op een leuke manier.

Tijdens de seminar gaf Sabum Sokolowski aan dat zij pas in het laatste stadium de Tul zelf lopen. Eerst behandelen zij verschillende oefeningen om bekend te worden met de technieken uit de Tuls. Hij vertelde over zijn ideeën en gaf veel voorbeelden die je direct in de praktijk kunt brengen.

Andere onderwerpen die voorbij kwamen waren het verbeteren van kracht, ritme, bewustwording van de richting van bepaalde technieken en oefeningen die de concentratie verbeteren. Waar Sabum Sokolowski vooral de nadruk op wilde leggen is dat niemand heeft gezegd dat je geen pret mag beleven bij het oefenen van Tuls. Er zijn talloze manieren om een Tul aan te leren naast het ouderwetse alleen herhalen van de Tul.

Al met al was het een zeer leerzame seminar waar we veel inspiratie uit zullen halen. Via deze weg willen wij Sabum Sokolowski bedanken voor zijn tijd en het delen van zijn visie en kennis. We gaan er zeker mee aan de slag en zijn er van overtuigd dat jullie het in de les ook leuk zullen vinden.

Taekwon,

Marcel

Geplaatst door