ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Hand Phone Zoom Zoom Meeting  - BiljaST / Pixabay

Eén jaar online les

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met het geven van online les. Het begon met een workshop die je via Facebook kon volgen, maar al snel volgden lessen via Zoom.

Het blijven gekke tijden. Wie had nou gedacht dat we zó lang in een Covid-19 pandemie zouden zitten? En dan al die maatregelen die bijna iedere maand weer veranderen. Het heeft veel van ons gevergd. Covid-19 komt heel dichtbij. Sommigen – waaronder wijzelf – zijn zelfs positief getest. Daarom zijn we blij dat jullie je zo goed hebben aangesloten bij de besluiten die wij hebben genomen naar aanleiding van deze maatregelen.

Het is niet makkelijk om je steeds maar aan te moeten passen. Iedereen verlangt er naar om weer ‘normaal’ te leven. Wij ook! Maar op dit moment moeten we nog even volhouden.

Middel om een beter persoon te worden

Taekwon-Do is voor velen van ons een uitlaatklep. Even verstand op nul en lekker trainen. Naast het fysieke gedeelte, zorgt Taekwon-Do ook voor houvast in het dagelijkse leven. Kijk bijvoorbeeld naar de tenets; Ook wel de leerstellingen van Taekwon-Do: Ye Ui (Hoffelijkheid), Yom Chi (Integriteit), In Nae (Volhardendheid), Guk Gi (Zelfbeheersing) en Baekjul Boolgool (Ontembare geest). Dit zijn de bouwstenen die bijdragen aan onze normen en waarden die ons sterken als persoon.

Het is belangrijk dat er daarom altijd een mogelijkheid moet zijn om Taekwon-Do te doen. Gelukkig hebben de online lessen ons hierbij geholpen. Het is helaas niet het beste middel om iets nieuws te leren, maar we hebben wel gezien dat de binding met jullie sterk is gebleven dankzij de online lessen.

Fit blijven door online training

Omdat het aanleren van nieuwe technieken, Tuls en vooral partneroefeningen heel lastig is via een beeldscherm, leggen wij de focus vooral op het fit en bezig blijven middels Taekwon-Do. Ook daarom hebben we de Fit Family Workout en Flex Family Workout in het leven geroepen. We zijn erg benieuwd of hier ook animo voor is ná de lockdown? We horen het graag van jullie.

We hopen dat we weer zo snel mogelijk binnen mogen trainen om weer op regelmatige basis te kunnen trainen en onszelf te kunnen verbeteren. Tot die tijd doen we het vooral met de buitentrainingen in het park en zo nu en dan nog een online training.

Taekwon,

Marcel

Geplaatst door