ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Mooie resultaten bij het online Kubexamen

Het is een vreemd jaar geweest. Na maanden voorbereiding voor het kubexamen waren Samantha en ik helaas positief op corona getest en kort daarna kwam de lockdown. Het examen werd daardoor uitgesteld. Wij baalden daar enorm van. Tijdens ons herstel hebben we nagedacht over een oplossing en dat werd het examen online afnemen.

Afgelopen week hebben we op een paar avonden en een ochtend de examens afgenomen. De reden dat we het examen tóch door wilden laten gaan was duidelijk; Jullie hadden er allemaal zo hard voor gewerkt, jullie verdienden het om examen te doen. Een tweede reden is dat we niet weten wanneer we weer ‘normaal’ mogen sporten. Dus aanpassen en doorpakken!

We werden aangenaam verrast door jullie inzet. Dit was echt super om te zien. Jullie waren allemaal geduldig en lieten je van je beste kant zien met jullie instelling. Dit heeft het examen ook goed gedaan.

Bij iedereen startten we het examen met theorie. Normaal krijg je een blaadje met de vragen en kun je deze invullen. Deze keer was het een mondelinge overhoring. Het resultaat bij theorie was verbluffend. Er is maar een enkeling geweest met een voldoende, de rest zat allemaal boven de 8,5 en we hebben zelfs twee keer een 10+ mogen geven. Hartstikke goed gedaan allemaal.

Bij het praktijk gedeelte kwamen basistechniek, Tuls, stap-sparring, zelfverdediging en vrij sparren aan bod. Het was even passen en meten, want ja – in een woonkamer je Tuls lopen blijft toch wel een uitdaging. Desondanks hebben wij een paar hele strakke Tuls mogen aanschouwen.
Bij stap-sparring wist bijna iedereen een partner te regelen. Sommigen hadden een broertje of zusje die ook bij ons traint. Dat was ideaal natuurlijk. Maar ook familieleden die niet bij ons trainen moesten eraan geloven en hebben zich opgeofferd om te helpen bij het examen. Wij willen hen dan ook bedanken voor hun bijdrage aan het examen. Dit heeft écht geholpen.
Ook bij zelfverdediging moesten jullie het helaas ontgelden, maar hierdoor hebben we wel goed kunnen zien wat de examenkandidaten in huis hadden. Hoe kun je je technieken beter testen dan met iemand waar je eigenlijk nooit mee heb getraind en die niet op jou is ingesteld?

Een aantal examenkandidaten mochten ook in de huiskamer sparren, dat was ook erg leuk om te zien. Gelukkig bleven de glazen kasten onaangetast! Anderen hebben verschillende sparringscombinaties gedemonstreerd op afstand of op een trapkussen.

Gisteren hebben we voor een aantal mensen bekend gemaakt wie er geslaagd zijn. Daarna zijn we op pad gegaan en hebben we jullie persoonlijk een diploma en natuurlijk je nieuwe band overhandigd. Het was fijn om jullie even te zien en jullie nieuwe banden staan jullie goed.

In de avond hebben we nog een examen afgenomen van een tweetal. Omdat zij helaas geen ruimte hadden waarin ze examen konden doen, mochten ze examen doen bij ons in de tuin. Het was donker, nat en koud – maar met een beetje volharding hebben zij het tot een goed einde weten te brengen.

We zijn erg trots om te mogen mededelen dat iedereen is geslaagd voor het examen:

  • Matej geslaagd voor 9de Kub
  • Iva geslaagd voor 8ste Kub
  • Jeraldo geslaagd voor 8ste Kub
  • Laura geslaagd voor 8ste Kub
  • Shay geslaagd voor 7de Kub
  • Sydney geslaagd voor 6de Kub
  • Gerard geslaagd voor 5de Kub
  • Jeffrey geslaagd voor 4de Kub
  • Rayan geslaagd voor 4de Kub
  • Kevin geslaagd voor 1ste Kub

Iedereen van harte gefeliciteerd met het behalen van je nieuwe graad. Er staat nog één examen op de planning voor komende week. Daarna kunnen we weer door.

Via deze weg willen we graag iedereen bedanken voor hun geduld en begrip voor de huidige situatie. Wij zijn heel blij dat jullie bij ons trainen en dat wij jullie les mogen geven. Hopelijk kunnen we elkaar snel weer zien en samen in de vertrouwde dojang trainen. Tot die tijd moeten we discipline tonen en volhouden. Wij zijn ervan overtuigd dat het nieuwe jaar alleen maar beter kan worden! Fijne jaarwisseling!

Taekwon,

Marcel en Samantha


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Geplaatst door