ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Onderzoek naar versoepelde maatregelen

In de persconferentie van gisteravond heeft minister president Mark Rutte aangegeven dat een aantal maatregelen versoepelt worden met ingang van 28 april. Naar aanleiding daarvan zijn wij aan het onderzoeken hoe we hiermee bij Cheo Go Kwan om gaan.

We hopen dat jullie allemaal nog gezond en wel zijn en we missen jullie ontzettend. Gelukkig worden de online lessen en challenges elke week goed ontvangen door jullie. Het is fijn om contact te houden in deze lastige tijd. Het geeft ons motivatie om door te gaan en creatief om te gaan met de middelen die we hebben.

Met de versoepelde maatregelen die in ieder geval tussen 28 april en 20 mei van kracht zijn, is het ook weer aan ons om te kijken wat we hier uit kunnen halen voor de club en haar leden.

Met name de volgende uitspraken bieden mogelijkheden:

  • Vanaf 28 april mogen kinderen tot 12 jaar weer sporten in teamverband, maar geen wedstrijden spelen.
  • Jongeren tussen de 12 en 18 jaar krijgen meer ruimte om te sporten, maar geen wedstrijden en met 1,5 meter afstand.

Trainingslocatie

We huren de zaal van Sportbedrijf Rotterdam en op dit moment zijn alle locaties gesloten vanwege de Covid-19 maatregelen.

We zijn op dit moment in gesprek met Sportbedrijf Rotterdam over de mogelijkheden en wachten af of zij weer locaties gaan openen. Zij hebben op het moment van schrijven nog geen besluit genomen over hoe ze omgaan met de versoepelde maatregelen.

Wat gaan we nu doen?

De online lessen zullen sowieso door gaan. Deze kun je terugvinden in de agenda en dit is nog steeds de meest veilige en verantwoorde manier om toch door te kunnen blijven sporten. Verder onderzoeken we de volgende mogelijkheden:

  • Buitentraining voor groepen tot 12 jaar
  • Buitentraining voor groepen van 13 t/m 18 jaar (op 1.5 meter afstand van elkaar)

Het zou voor ons makkelijker zijn als wij de zaal in kunnen om vanuit daar bijvoorbeeld een online training te organiseren. We zoeken vooral ook naar manieren om niemand buiten te sluiten en mogelijkheden te bieden dat iedereen mee kan doen, of het nu op locatie is of thuis.

Mochten we buitentrainingen gaan verzorgen dan zullen we ook zorgen dat deze thuis via Zoom te volgen zijn.

Buitentrainingen

Natuurlijk begrijpen we dat het nog wel spannend is allemaal. We blijven ons bevinden in een onzekere tijd. Graag horen we van onze leden in de leeftijd t/m 17 jaar (en de ouders/verzorgers hiervan) wie er interesse zou hebben in een buitentraining met inachtneming van de 1.5 meter afstand van elkaar.

Laat het ons weten via de groepsapp op Whatsapp of via info@cheogokwan.nl. Alvast bedankt!

De gezondheid van jullie en onze dierbaren staan voorop, volg daarom de richtlijnen van het RIVM op. Wij houden jullie op de hoogte!

Taekwon,

Marcel en Samantha

Geplaatst door