ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Eén keer per week buitentraining t/m 17 jaar

Vorige week is er bekend gemaakt dat kinderen t/m 12 jaar zonder beperkingen buiten mogen sporten en jongeren tot 18 jaar met inachtneming van de 1.5 meter afstand. We hebben als bestuur besproken hoe we hiermee om gaan en besloten dat wij gaan proberen om 1x per week een buitentraining te verzorgen.

Het is fijn dat er weer mogelijkheden zijn om te kunnen sporten. Maar het is niet geheel zonder risico. Vooralsnog gaan onze online lessen gewoon door op de bekende dagen en tijden. Dit is onze prioriteit omdat het simpelweg de veiligste optie is om toch te kunnen trainen.

Wat betreft de buitentrainingen hebben we even het een en ander uitgedacht. Dit alles natuurlijk volgens de regels voorgeschreven door het RIVM en het NOC*NSF.

Voor wie zijn de buitentrainingen?

De lessen zijn alleen toegankelijk voor leden t/m 17 jaar.

Lestijden

We proberen om één keer in de week een buitentraining te verzorgen. De buitentraining zal op woensdagavond (19:00 – 20:00), zaterdag- of zondagochtend (10:00 – 11:00) ingepland worden. Houd de agenda goed in de gaten voor de planning.

Waar zal de buitentraining worden gegeven?

De buitentrainingen zullen plaatsvinden op het pleintje voor de zaal (Guido Gezelleweg 22) en anders (afhankelijk van de grootte van de groep) in het park achter de zaal.

Kledingvoorschrift

Natuurlijk willen we het liefste onze dobok weer aan. Maar omdat de training buiten is kunnen wij niet garanderen dat je witte dobok ook mooi wit blijft. Ons advies is dus om gemakkelijke sportkleding aan te doen. Kan je eindelijk in je toffe clubkleding trainen! Bij fris weer kun je een trainingsjasje of trui aan doen.

Zorg ervoor dat je je thuis omkleed en trek bij voorkeur ook hardloop- of (buiten)sportschoenen aan.

Extra maatregelen

Het is natuurlijk super dat een groot deel van jullie buiten mag sporten. Maar geheel zonder risico is het niet. Daarom hebben we een aantal maatregelen om het zo veilig mogelijk te houden:

  • Voor de les is een ieder verplicht om zijn handen te desïnfecteren met handgel. Wij zorgen ervoor dat er desïnfecterende handgel aanwezig is;
  • Trainingsmateriaal wordt voor én na iedere les gedesïnfecteerd;
  • Voor alle leerlingen geldt dat zij de 1.5 meter afstand moeten bewaren. Dit geld ook voor de instructeurs. We zullen dus geen handen schudden met elkaar;
  • Wanneer iemand verkoudheidsklachten / keelpijn heeft, blijft hij/zij thuis. Dit geldt nog meer voor serieuzere klachten;
  • Wanneer iemand in het gezin verkoudheids- / griepklachten vertoont, blijft de leerling ook thuis;
  • Bij voorkeur willen we geen ouders/verzorgers langs de kant. Wil je er toch bij zijn, vragen wij je om op gepaste afstand (1.5 meter uit elkaar) te blijven.

Online meetrainen

We zullen proberen om de buitentraining ook te streamen, zodat leerlingen thuis ook eventueel mee kunnen doen. Dit is nog wel even onder voorbehoud.

Weersomstandigheden

De buitentrainingen gaan alleen door wanneer de weersomstandigheden dit toelaten. We houden de weerberichten in de gaten en zullen een paar dagen van te voren pas bekend maken wanneer er een buitentraining gepland staat.

Meedoen? Geef je van te voren op!

Als je mee wilt doen met de buitentraining dien je je van te voren aan te melden, zodat wij weten hoe groot de groep is en hier een geschikte locatie voor kunnen kiezen.

Wij moeten hier ook even streng in zijn, omdat de grootte van de groep bepaalt wat verantwoord is. Dat houdt in dat als je je niet hebt opgegeven voor de les, dat je niet kunt deelnemen.

Vragen?

Heb je hier nog vragen over, neem dan contact met ons op. We hopen dat we snel een buitentraining kunnen inplannen!

Taekwon,

Marcel en Samantha

Geplaatst door