Rayan: Verslag Rotterdam Taekwon-Do Cup

Zondag 8 maart was het zo ver de eerste Rotterdam Taekwon-Do Cup.

Omdat Cheo Go Kwan organisator is van de Rotterdam Taekwon-Do Cup, werden de taken van de leraren waargenomen door de leerlingen. Deze keer doen zij ook verslag van de Rotterdam Taekwon-Do Cup. Hier het verslag van Rayan!


Van onze club begon Kevin met het onderdeel tuls. Kevin heeft drie rondes tuls moeten lopen. Hij heeft al deze rondes gewonnen en is eerste geworden. Ik had ook niks anders verwacht van Kevin.

Vervolgens waren Kasper en ik aan de beurt voor tuls. Ik was erg zenuwachtig. Dit was ook terug te zien in mijn tuls. Er was geen ontspanning in mijn tul. Kasper daarentegen deed het goed. Na twee weken niet getraind te hebben is het Kasper toch gelukt om de tweede plaats binnen te halen.

Daarna was Shivin aan de beurt. Dit was Shivins eerste wedstrijd. Hij zat in een grote poule en de eerste twee rondes kwam hij door. In de derde ronde heeft hij helaas verloren. Ook voor zijn zusje Shay was het haar eerste wedstrijd. Shay lag er de eerste ronde uit, maar ik had het gevoel dat als ze iets meer kracht in haar tuls liet zien dat ze gewonnen zou kunnen hebben.

Na tuls kwam het onderdeel sparren. Ik zat in een poule met nog twee andere tegenstanders hierin ben ik eerste geworden. Voor mij was het vandaag ook de eerste keer dat ik moest coachen. Ik coachte Shivin en Shay tijdens het sparren. Shivin lag er helaas na de eerste ronde al uit en Shay is derde in haar poule geworden.

Sabum Marcel en Boosabum Samantha via deze weg willen we jullie bedanken voor deze geweldige dag!