ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Kasper: Verslag Rotterdam Taekwon-Do Cup

Zondag 8 maart was het zover: de allereerste Rotterdam Taekwon-do Cup. En wie beter om dit eerste toernooi te openen dan de allereerste leerling: Juan. Omdat Marcel en Samantha het toernooi organiseerde werd team Cheo Go Kwan geleid door Badr en Ron.

Omdat Cheo Go Kwan organisator is van de Rotterdam Taekwon-Do Cup, werden de taken van de leraren waargenomen door de leerlingen. Deze keer doen zij ook verslag van de Rotterdam Taekwon-Do Cup. Hier het verslag van Kasper!


Na de openingsceremonie begon de dag met tuls en team tuls. Het herenteam bestaande uit Juan, Jeffrey en Shivin wist een 3e plaats te bemachtigen. Het damesteam bestaande uit Sydney, Shay en Iva lag er helaas in de 1e ronde uit.

Toen was Kevin aan de beurt met tuls. Kevin is 1e geworden in zijn poule. Niet lang daarna waren Rayan en ik aan de beurt. Rayan stond strak van de zenuwen en ik moet zeggen dat ik zelf ook wat nerveus was. Die zenuwen zaten Rayan erg in de weg: hij liep namelijk erg gespannen. Jammer genoeg wist Rayan geen podiumplaats te bemachtigen. Zelf ben ik tweede geworden met tuls. Ik vond mezelf niet lekker lopen maar met de tips van Ron wist ik het toch tot de finale te halen.

‘s Middags was het tijd voor sparren. Rayan, die voor het eerst coachte op een wedstrijd, mocht Shay coachen. Hoewel het zijn eerste keer was deed Rayan het heel goed. Voor Shay was het haar 1e wedstrijd en sparren vond ze nog erg spanned, maar samen met Rayan wist ze 3e te worden. Later mocht Rayan zelf sparren. Dit ging hartstikke goed. Het is ook geen verassing dat hij 1e is geworden in zijn poule.

Om af te sluiten gaan mijn complimenten uit naar Marcel en Samantha. Het toernooi was in mijn ogen een groot succes met een goede organisatie.

Geplaatst door