ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Succesvol debuut Stan op de Fuji Mae Kids Cup

Afgelopen zondag waren we voor het eerst bij de Fuji Mae Kids Cup in Sint Oedenrode. Deze keer waren Ky-mani, Jeffrey en Stan mee als deelnemer en hadden we Jolijn mee als scheids. Het was een groot toernooi voor kinderen, met rond 300 deelnemers. De toppers van Cheo Go Kwan vielen alledrie in de prijzen.

Voor Stan was het zijn eerste ‘echte’ wedstrijd. Het was spannend, maar Stan heeft het ontzettend goed gedaan. Bij het sparren had hij een lastige start tegen een felle tegenstander, maar dit weerhield hem niet om een paar goede zijwaartse trappen te plaatsen en de winst naar zich toe te trekken. De partijen daarna presteerde hij eveneens consistent en wist hij zich uiteindelijk als winnaar van zijn poule te plaatsen. Super gedaan Stan!

Jeffrey had een mooie variatie van tegenstanders. Hij begon sterk en luisterde goed naar zijn coach. Wel merkten we dat zijn spel vrij eenvoudig te doorzien was, waardoor de tegenpartij hier en daar een goede counter kon plaatsen. De eerste partij won Jeffrey. In de tweede partij bewoog zijn tegenstander goed en hij doorzag Jeffrey zijn plan. Hierdoor gaf Jeffrey teveel punten weg en uiteindelijk ook de partij.
Na deze wake-up call paste Jeffrey zijn spel een beetje aan, waardoor hij van de laatste tegenstander kon winnen. Een welverdiende 2de plaats. Gefeliciteerd Jef.

Bij Tuls werden de zenuwen – én het wachten de hele dag – Stan de baas. Er was weinig focus en de Tuls kwamen er maar niet lekker uit. De laatste ronde perste Stan nog een redelijke Tul eruit, maar het mocht niet meer baten. Het was een les voor de volgende keer en nu begrijpt Stan waarom er in de les meer inzet getoond moet worden en beter moet worden opgelet. Het is toch niet niks om op zo’n toernooi te kunnen presteren.

Jeffrey was heel overtuigend bij Tuls. Ondanks een stroeve start, won hij alle rondes met 5-0 en hij kreeg zelfs complimenten van de coaches van de tegenpartij. Steek die maar in je zak!

Wegens een vervelende schouderblessure hadden we Ky-mani terug getrokken voor het sparren. Hierdoor moest Ky-mani helaas best wel lang wachten voordat hij de mat op mocht. Het wachten eist soms zijn tol, je motivatie wordt erg op de proef gesteld. Ky-mani was gelukkig scherp toen hij op de mat stond en liet een paar mooie Tuls zien. Eén keer ontsnapte hij nét aan een verliespartij – hij maakte een stoot teveel – en uiteindelijk werd ook hij winnaar uit zijn poule. Goed gedaan Ky-mani!

De prijzenkast kan weer worden aangevuld:

Tuls

  • Ky-mani – 1ste
  • Jeffrey – 1ste

Sparren

  • Stan – 1ste
  • Jeffrey – 2de

Zonder onze scheids Jolijn hadden we niet kunnen deelnemen dus Jolijn, hartstikke bedankt voor je inzet en aanvulling voor het team.

Via deze weg bedanken we de organisatie voor het neerzetten van een fijn toernooi dat echt om de kinderen draait. Organisatorisch stak het goed in elkaar en poules liepen goed door. Wij hebben hier ook van mogen leren en we komen volgend jaar graag weer terug!

Taekwon,

Marcel


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Geplaatst door