ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Fantastische resultaten op de 18de Open Haaglanden

Afgelopen zondag 24 november was ITF Taekwon-Do school Cheo Go Kwan weer present op de jaarlijkse Open Haaglanden in Den Haag. Dit nationale toernooi bevatte een strijdveld van meer dan 300 deelnemers. Het Rotterdamse Cheo Go Kwan eindigde als 2de beste deelnemende school in het eindklassement.

Het was weer een ontzettend leuke dag. Bij aanvang van de Open Haaglanden werden eerst alle scheidsrechters onder begeleiding van muziek de zaal in geleid. Daarna werd er bekend gemaakt dat de 18de Open Haaglanden werden opgedragen aan wijlen Stanley Portier met daarbij even een moment van stilte. Dit vonden wij een heel mooi gebaar.

De coaches hebben het erg druk gehad, want er werd gestreden op wel 8 velden! Gelukkig hadden Samantha en ik hulp van Ron en Rob. Cheo Go Kwan deed vandaag mee met 7 deelnemers. Helaas was Shivin door ziekte uitgevallen. Iedereen heeft erg hard gestreden en het was niet makkelijk om in de prijzen te vallen.

Ik heb helaas door de drukte niet iedereen helemaal kunnen volgen. De resultaten zijn wel heel concreet:

Tuls

 • Kevin – 1ste plaats
 • Ky-mani – 2de plaats
 • Jeffrey – 2de plaats
 • Rayan – 2de plaats
 • Steven – 3de plaats
 • Kasper – 3de plaats

Sparren (punt-stop)

 • Badr – 1ste plaats
 • Rayan – 1ste plaats
 • Ky-mani – 1ste plaats
 • Kevin – 2de plaats
 • Kasper – 2de plaats

Sparren (doorgaand)

 • Badr – 1ste plaats (zwaardere divisie)
 • Kevin – 1ste plaats
 • Rayan – 1ste plaats
 • Badr – 2de plaats
 • Kasper – 2de plaats
 • Ky-mani – 2de plaats
 • Jeffrey – 3de plaats

We hadden nooit verwacht dat we zo’n lange lijst met resultaten mochten krijgen. Een fantastische prestatie met maar 7 (!) deelnemers. Dankzij hun inspanningen wisten zij hun club zelfs naar de 2de plaats te brengen in het scholenklassement (toernooikampioen).

Jeffrey heeft het met Tuls ontzettend goed gedaan. Hier en daar was het wat lastiger om de focus te houden, maar hij was consistent en pakte de ene winst na de andere. Met sparren was de spanning wel wat meer aanwezig. Helaas geen prijs met puntstop sparren door een beetje pech, maar wel bij doorgaand sparren een mooie 3de plaats, toen merkte hij dat hij wat meer zijn mannetje moest staan. Toen hij dat deed ging het toch iets makkelijker en ik hoop dat hij dit in de les ook terug zal laten zien.

Ook indrukwekkend bij Tuls was Ky-mani. Ondanks dat het soms wat gespannen was, liep hij met veel kracht en luisterde hij goed naar zijn coach. Dit hielp hem bij zijn focus. Bij het sparren moest hij tegen een jongen die meer dan een kop groter was. Dit was wel even slikken. Ik was heel duidelijk tegen Ky-mani dat ik wilde dat hij zich niet liet kennen en net moest doen alsof hij tegen zijn trainingsmaatjes (Kevin, Rayan, Gerard, Kasper etc.) stond. Ky-mani luisterde wederom ontzettend goed naar de coaching en hij pakte de 1ste plaats. Super prestatie. Bij doorgaand sparren viel dit plan in het water door een vervelende schouderblessure. Geeft niet. Volgende keer beter!

Degene met vandaag de minste wedstrijdervaring van ons was Kasper. Maar dat was totaal niet te zien. Bij Tuls hoefde hij alleen zijn trainingsmaatjes Kevin en Rayan voor zich dulden, maar hij was verder stukken beter dan de rest in zijn poule. Dit is iemand waar wij nog veel van gaan zien. Bij het sparren hebben we veel kunnen leren, helaas niet van trainingsmaatje Rayan kunnen winnen, maar wel een paar mooie initiatieven gezien. Jouw tijd komt nog wel!

‘Wanneer gaan we weer sparren Sabum?’ zegt Rayan. Het blijft zijn favoriete onderdeel. En dat is ook te zien. Met sparren 2x de 1ste plaats. Mooie prestatie. Maar dat hij ook Tuls kan lopen heeft ie op de Open Haaglanden ook duidelijk laten zien. Een mooie 2de plaats!

Superieur bij Tuls vandaag was Kevin. In de les kunnen we hem gelukkig nog genoeg uitdagen, maar op de mat in Den Haag was hij veruit één van de besten en heeft hij een sterke indruk achtergelaten. Super gedaan. Bij sparren had hij een lastige opgave. Een leerling van onze vrienden van Taekwon-Do Academy Den Hoorn, van langer dan 2 meter. Tja Kevin, hoe ga je dat doen? Bij puntstop sparren was het lastig om langs die lange benen te komen. Hij was net even te snel en je nam niet genoeg risico om dichtbij genoeg te kunnen komen. Bij doorgaand sparren hadden wij ons plan aangepast, althans – we waren niet van plan om het weer op dezelfde manier te doen. Kevin moest even omschakelen, maar met succes! Dit heb je heel goed gedaan en bedankt voor het vertrouwen in dit plan. Deze winst kon jij naar je toe trekken en het was volgens mij een wijze les.

Steven heb ik helaas niet veel gezien vandaag omdat ik tegelijkertijd moest coachen. Helaas een foutje gemaakt waardoor je een finale mis liep, maar bij Tuls een mooie 3de plaats. Samantha gaf bij mij aan dat je lekker scherp was bij sparren en dat je het je rivaal Abel niet makkelijk had gemaakt. Wij zijn vooral blij dat we je iedere keer zien groeien en dat je steeds lekkerder aan het sparren bent.

Idool van Ky-mani en blikvanger Badr had wisselende partijen vandaag. Ik had het gevoel dat je er niet helemaal bij was vandaag. Dit maakte verder weinig voor je uit, want desondanks heb je bij puntstop sparren de 1ste prijs gepakt en daarnaast in twee ontzettend zware klasses doorgaand sparren de 1ste en 2de plaats gepakt. We hebben weer genoten van je en soms weer met verbazing gekeken wat voor mooie acties je kan plaatsen. Misschien niet het gewenste resultaat vandaag, maar de volgende keer beter. Goed gedaan.

Ik wil graag de organisatie bedanken voor het neerzetten van een altijd leuk toernooi. Wij komen altijd graag op de Open Haaglanden en zien jullie als voorbeeld van hoe een toernooi georganiseerd zou moeten worden. Tevens bestaat jullie organisatie uit fijne en toegankelijke mensen.

Zonder onze topscheidsrechters Jolijn, Patrick en Mario was het niet gelukt om deze mooie resultaten te boeken. In het bijzonder hebben Jolijn en Mario heel goed op de mat gejureerd en goede besluiten genomen. Jullie inzet is onmisbaar. Hartstikke bedankt.

Tot slot wil ik medecoaches Samantha, Ron en Rob bedanken voor hun steun en ervaring. Ik vertrouw jullie blind en het is fijn om aan jullie zijde te mogen coachen. Tot snel.

Taekwon,

Marcel

Geplaatst door