ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Cheo Go Kwan deelnemers behalen wereldtitels op Open Wereldkampioenschap in Sardinië

Afgelopen weekend (25 oktober t/m 28 oktober) werden de Open World Taekwon-Do Championships 2019 gehouden in Sardinië, Italië. Vanuit Rotterdamse Taekwon-Do school Cheo Go Kwan gingen 6 deelnemers en 2 coaches mee om team Nederland te vertegenwoordigen. En met resultaat. Zij brachten samen 5 medailles mee naar huis, waaronder 2 wereldtitels.

Er waren veel landen vertegenwoordigd, waaronder Ierland, Schotland, Engeland, Polen, Rusland, Canada, USA, Tsjechië, België, Italië, Argentinië, Spanje, Japan, Korea en natuurlijk Nederland.

Op het onderdeel sparren wist Jolijn van Eisden (39) vice-wereldkampioen te worden. Een geduchte concurrente uit de VS pakte de wereldtitel. Hans Herfkens (14) was de eerste die met sparren een wereldtitel pakte en daarna op het onderdeel Tuls vice-wereldkampioen werd. Hij verloor de finale van Japan. Op het onderdeel sparren pakte Badr Hamdaoui (26) de Bronzen medaille. Een top prestatie in de categorie zwaargewichten.

Leraar van Cheo Go Kwan Marcel Hildering (33) wist op het onderdeel Tuls ook een wereldtitel te pakken. Tuls is een onderdeel waarbij de technische vaardigheid van de deelnemers wordt beoordeeld en het wordt vaak gezien als een denkbeeldig gevecht.

Steven Meijer (23) en leraar Samantha Booij (30) vielen deze keer helaas buiten de prijzen, ondanks de grote kans die zij hadden om op het podium te eindigen. Hun prestaties zijn desondanks van wereldniveau te noemen.

Geplaatst door