Hete maar succesvolle Brabant Cup

Zaterdag 30 juni vertrokken we vroeg in de ochtend om deel te nemen aan de eerste Brabant Cup in België. Eenmaal aangekomen bleek het een aardig internationaal tintje te hebben. Deelnemers uit Duitsland, Spanje, Litouwen, België en natuurlijk Nederland.

Vandaag waren Noah, Hans, Jeffrey, Steven en ik mee als deelnemer, Samantha, Ron en ik waren coach, Patrick en Kevin scheidsrechter en als support waren Desiree en Riet mee vandaag.

Het zou een hete dag worden. En dat is het ook geworden. Temperaturen van 33-36 graden buiten – binnen was het nóg warmer. Gelukkig tastte het de sfeer niet aan, want die was optimaal.

Ik mocht bij Tuls als eerste van start. Een poule van 4de-5de Dan. Ik werd daar even verrast omdat het reglement aangaf dat ik t/m de 21ste Tul (Moon-Moo) hoefde te lopen. Echter besloten de hoofdscheidsrechters het reglement aan te passen waardoor ik de 22ste (So-San) of 23ste (Se-Jong) Tul moest lopen als vrije Tul. Deze had ik juist een beetje gelaten, zodat ik mijn focus kon leggen op de andere benodigde Tuls. Tja, soms gebeuren zulke dingen en moet je je aanpassen. In de eerste ronde stond ik tegen een Spaanse dame, omdat de poule was samengevoegd. Opzich ging dit niet verkeerd, maar ik had het gevoel dat zij beter liep dan ik. Toch won ik deze partij en was ik door naar de finale. In de finale had ik veel balansstoornissen. Dit kostte mij de gouden plak. Al met al niet ontevreden en ik heb weer een aantal punten ontdekt waar ik aan kan werken.

De tweede die Tuls mocht lopen was volgens mij Jeffrey. Hij was totaal niet gespannen en liep zijn Tuls consistent. Hier en daar zag ik wat foutjes, maar gelukkig zagen de scheidsrechters dit niet. Verder had Jeffrey prima standen en duidelijke aanhaalpunten. Hij wist overtuigend de finale ook nog eens naar zich toe te trekken. De eerste gouden medaille!

Ondertussen was Steven ook de mat op gegaan voor Tuls. Dit is een onderdeel waar de laatste tijd minder aandacht aan besteed was. Desondanks zette hij een paar strakke Tuls neer en pakte hij de tweede plaats. Goed gedaan.

Noah deed vanwege een vervelende blessure alleen mee met Tuls vandaag. Samantha had met hem vrijdag de puntjes op de i gezet. En ik heb nog even met Noah zijn Tul (en stiekem mijn eigen Tuls) gelopen voordat het toernooi van start ging. Hij stond eigenlijk direct in de finale en won deze overtuigend. Een goede start van de voorbereiding voor zijn examen over een paar maanden!

Bij het sparren was Jeffrey wat meer gespannen. Hij won de eerste partij met een beetje moeite. De finale ging stukken beter en hier en daar wist hij precies goed te timen wanneer hij zijn trap of stoot moest uitzetten. Een welverdiende 1ste plaats.

In de eerste ronde moest Steven tegen een deelnemer uit Spanje. Deze had een paar mooie acties, maar Steven strafte dit goed af. Een mooie winst. In de finale mocht Steven tegen een geduchte rivaal. De eerste ronde moest hij weer opstarten en zoeken naar een geschikte oplossing. In de tweede ronde ging dit stukken beter en trok hij de partij een beetje naar zich toe. Het was een leuke pot om naar te kijken. Helaas eindigde Steven niet als eerste, maar we hebben nu wel een solide plan kunnen testen dat werkt.

Hans zijn poule was weer samengevoegd en hij stond in de finale tegen een Duitser waar hij eerder tegen had gespard. Met een paar momenten van scherpte wist hij het hem best moeilijk te maken, maar helaas moest hij de winst weg geven. Toch een mooie 2de plaats.

Deze mooie dag hebben we afgesloten met de volgende prijzen:

Tuls

  • Jeffrey – 1ste prijs
  • Noah – 1ste prijs
  • Steven – 2de prijs
  • Marcel – 2de prijs

Sparren

  • Jeffrey – 1ste prijs
  • Hans – 2de prijs
  • Steven – 2de prijs

Even een groot applaus voor onze scheidsrechters Kevin en Patrick. Zij hebben de hele dag in de hitte moeten zitten scheidsen en ze hebben het weer supergoed gedaan. Kevin maakte zijn debuut als Jury President en kreeg complimenten van matscheids Sabum Milton.

Via deze weg bedanken we de organisatie voor het neerzetten van een gezellig toernooi. We hebben weinig gemerkt van de gemaakte fouten en het was prima voor een eerste keer. Wellicht tot volgend jaar!

Taekwon,

Marcel


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo