ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Genoten tijdens het Taekwon-do kamp

Afgelopen weekend zijn we samen met onze vrienden van Taekwon-do Academy Den Hoorn op kamp geweest in Oostvoorne.

We hadden van te voren de weerberichten in de gaten gehouden, dat eigenlijk iedere week beter werd. Uiteindelijk hebben we het beste weer gehad wat we konden wensen.

Met 43 inschrijvingen hadden we een heel kamphuis vol. De deelnemers waren gelijk verdeeld over Taekwon-do Academy Den Hoorn en Cheo Go Kwan.

Vrijdagmiddag begon het dan. Nadat we alles hadden uitgeladen en een muziekje hadden opgezet konden we de deelnemers in ontvangst nemen onder het genot van een kop koffie of thee. Sommige kinderen waren deze keer voor het eerst op kamp en vonden dit wel erg spannend. Kort na de aanvangst gingen we aan tafel voor het avondeten.

Na het eten werden de huisregels nog een keer doorgenomen en kreeg iedereen een gaaf Taekwon-do kamp T-shirt – gesponsord door Gimico B.V. Ook werden de activiteitengroepjes bekend gemaakt. Van de teamleiders kreeg ieder groepje iets in de kleur van hun groep. Zo hadden we team Roze, team Groen, team Rood en team Geel.

Daarna werd er een speurtocht gedaan onder leiding van Sabum Marco. De speurtocht bleek best lastig te zijn, waar de teams allerlei toeristische routes hadden genomen om weer terug aan te komen bij het kamphuis.
Bij het kamphuis was er een kampvuur aangestoken en kon iedereen lekker marshmellows met een kaakje nemen.

De volgende ochtend ging de ‘wekker’ vroeg af! De banaantjes gesponsord door de Albert Heijn lagen al klaar, zodat iedereen in ieder geval een beetje brandstof naar binnen kon werken. Ella en Sabum Marco hadden hun martel… bootcamp attributen uitgestald en nadat de ‘Wake-up service’ van Samantha en mij was afgerond stond iedereen klaar om te beginnen. Het was een pittige sessie waarbij spierpijn geen overbodige luxe bleek te zijn.

Na het ontbijt kreeg iedereen de tijd om nog even bij te komen van de bootcamp en ging de volgende activiteit alweer van start. Dobok aan en tijd voor Taekwon-do! Onder leiding van Samantha gingen we van start met Gibon Yonsup (basistechniek). Vervolgens werd de groep gesplitst en ging Sabum Marco aan de slag met Hosinsul (zelfverdediging) en ik deed een mix van sparringsoefeningen en traptechnieken op precisie. We sloten de training af met een groepsfoto en daarna was er tijd voor een Taekwon-do fotoshoot. We hebben een aantal mooie beelden kunnen maken!

Toen de lunch was afgelopen en iedereen nog even een beetje vrije tijd kreeg, ging de competitiemiddag starten. Er lagen allemaal verschillende spellen klaar waar je punten mee kon verdienen. O.a. speerbalkwerpen, hoefijzers slingeren, stokken vangen en andere leuke spellen. Hierna was er Bingo gepland. De prijzen die werden weggegeven zijn gesponsord door Matsuru! We hebben een paar hele blije gezichten gezien en het was af en toe erg spannend wie er Bingo zou hebben.

Het avondeten bestond traditioneel getrouw uit patat (of friet) en een snack, maar natuurlijk ook gezonde snacks, zoals komkommers en tomaatjes. En natuurlijk was het daarna tijd voor de bonte avond! Ik denk niet dat ik alleen voor mijzelf spreek als ik zeg dat iedereen zich goed had uitgesloofd! Het thema was ‘Goud en fout’ en jullie zagen er prachtig uit. DJ Vinny vulde de avond met muziek en er stond altijd wel iemand op de dansvloer – al was deze vooral door Patrick bezet.

De volgende ochtend was de ‘Wake up service’ wel nodig. Het was een lange avond maar het was weer tijd om goed wakker te worden. Sabum Marco stond al klaar en het was tijd voor Koreaanse Yoga. Onder begeleiding van rustgevende muziek kon iedereen even Zen worden en de dag weer soepel beginnen.

De eerstvolgende activiteit was levend stratego spelen. Dit wordt altijd goed ontvangen tijdens een kamp en ook deze keer was het gieren en brullen. Beide teams hadden het elkaar zo moeilijk gemaakt dat op een gegeven moment de kaartjes op waren en de vlaggen nog steeds niet waren veroverd.

Het weer was om naar huis te schrijven. Maar een temperatuur van boven de 30 graden, vraagt ook wel om een beetje verkoeling. We pakten de waterballonnen en gingen aan de voorbereiding beginnen. Dit ging echter niet zo heel snel. Daarom stelde ik voor om een Taekwon-do quiz te spelen. Een aantal mensen gingen gericht vragen stellen aan de rest van de deelnemers. Had je de vraag goed, dan mocht je op ons gooien – maar had je geen of een verkeerd antwoord, dan mochten wij gooien. Puntje bij paaltje waren wij behoorlijk nat gegooid… Volgende keer maar wat moeilijkere vragen bedenken!

Inmiddels was kamp alweer bijna afgelopen. De kamers werden opgeruimd, de spullen werden ingepakt en we gingen ons nog één keer verzamelen voor de prijsuitreiking. De leiding en leraren hebben gedurende het hele kamp in de gaten gehouden wat de prestaties van de teams waren en op basis hiervan werden medailles uitgereikt. Ook werden er prijzen weggegeven voor de beste outfits van de bonte avond. De prijzen werden gesponsord door vinyldesign.nl!

Ik wil graag onze vrienden van Taekwon-do Academy Den Hoorn bedanken voor een onvergetelijk kamp. Ook alle sponsoren: Familie Booij, Albert Heijn, Gimico B.V., Matsuru en Vinyldesign bedankt voor jullie bijdragen – dit maakte het Taekwon-do kamp helemaal af.

Graag een enorm applaus voor alle leiding die mee is gegaan om te helpen. Jullie zijn onmisbaar en hebben harder gewerkt dan wie dan ook tijdens kamp. Ontzettend bedankt hiervoor.

Als laatste wil ik alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en inzet tijdens het Taekwon-do kamp. Het was fijn om met jullie op te trekken en om dit samen met jullie te beleven. Bedankt voor jullie vertrouwen in de organisatie en ik hoop dat jullie net zoals ons ervan genoten hebben.

Taekwon,

Marcel


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Geplaatst door