ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Gebundelde krachten op de German ITF Open

Afgelopen weekend was de German ITF Open in Bochum, Duitsland. Dit toernooi – van onze Duitse vrienden Jana, Gerard en Iris – staat ieder jaar op onze vaste agenda.

Elk jaar zien we het toernooi groter worden. Dit jaar waren er ca. 200 deelnemers uit 10 landen. Wat het toernooi leuk maakte is dat bijna iedereen tegen iemand uit het buitenland mocht uitkomen.

We hadden deze keer onze krachten gebundeld met Badr en Tijmen van T.C. Nijmegen, Ron en Steven Meijer en Marco, Ella, Michel, Aïsha en Senna van Taekwon-do Academy Den Hoorn. Voor onze eigen club kwamen Hans, Jeffrey en ik uit.

Zoals ieder jaar werd het toernooi gestart met de Dangraadhouders. Er was een tekort aan scheidsrechters, waardoor de organisatie had besloten om drie velden in plaats van 4 velden te plaatsen. Omdat de Dangraadhouders vaak ook scheidsen beginnen ze ieder jaar hiermee.

Ik mocht als allereerste de mat op. Ik had één tegenstander (Otto), dus ik begon direct met een finale partij. We begonnen met Choi-Yong (18) en ik begon sterk. Echter, ik maakte een fout en was snel uitgeput. De tweede ronde koos ik ervoor om Se-Jong (23) te lopen. Otto liep Moon-Moo (21) en liep deze zeer goed. Daardoor moest ik mijn verlies nemen. Desondanks ben ik tevreden met wat ik heb neergezet en volgende keer beter.

Inmiddels was Michel van TA Den Hoorn ook de mat op geweest en wist in zijn categorie de eerste plaats te bereiken met Tuls. Super goed gedaan.

Jeffrey had weinig last van zenuwen bij Tuls, maar hij had een wat stroeve start. Na de start ging hij steeds beter lopen en bekroonde dit door kampioen van de Open Duitse te worden!

Senna van TA Den Hoorn pakte ook de eerste prijs. Aïsha wist 3de te worden. Mooie prestaties!

Na de Tuls was het onderdeel sparren aan de beurt. Hans had zich in geschreven voor sparren in twee poules. Eén van zijn eigen gewicht en één zwaarder. Helaas had zijn tegenstander in zijn eigen gewichtsklasse zich terug getrokken maar mocht Hans wel in de poule zwaarder tegen een Pool sparren. De partij ging gelijk op, waar Hans hier en daar goed zijn been ertussen had. Toch zette hij het op cruciale momenten niet door, waardoor hij wat punten miste. Toch een derde plaats behaald. Hij mocht ook samen met twee jongens uit Ierland en een leerling van Suokjang teamsparren. Het team werd 1ste na een paar mooie partijen.

Aïsha had een pittige dame als tegenstander. Waar Aïsha vaak makkelijk haar been tussen weet te krijgen, wist haar Tjechische tegenstander door veel druk te zetten dit vaak te voorkomen. Desondanks stond Aïsha goed te bewegen, maar moest ze haar meerdere erkennen.

Ondertussen was Badr ook de mat op geroepen. Zijn eerste partij wist hij overtuigend te winnen. Hij scoorde mooie punten, waaronder een mooie gecontroleerde leverstoot. In de finale stond hij tegen een fanatieke Duitser, die ontzettend snel kon trappen en draaien. Dit is ook één van Badr zijn sterke punten, maar dit was wel erg uitdagend. De eerste ronde was voor beide heren vermoeiend. Omdat de Duitser nogal onortodox sparde, was het moeilijk om in te schatten wat hij zou gaan doen. In de tweede ronde wisten Samantha en Badr een succesvol plan uit te voeren, waardoor Badr de partij naar zich toe trok. Ik denk dat dit één van de mooiste partijen van de dag was. Badr werd welverdiend kampioen van de Open Duitse.

Later was Steven aan de beurt. Hij mocht tegen een hele fanatieke Pool. Dit scheen later de broer te zijn van een tegenstander waar Steven eerder tegen heeft gestaan. Het ging gelijk op. Van beide kanten werden er rake klappen uitgedeeld. Steven was op zijn best toen hij druk ging zetten. Hiermee wist hij er een gelijkspel uit te halen. Daarna stond het weer gelijk en tot slot kwam het tot een Golden Point. De Pool was ontzettend snel met zijn voorste been en wist hiermee het laatste puntje bij Steven weg te kapen. Desondanks een goede prestatie neergezet.

Als laatste deelnemer van de groep was Jeffrey aan de beurt. Ondertussen hadden we er een complete werkdag op zitten en voor een kind is dat echt té lang. Jeffrey ging de mat op tegen een Poolse jongen en wist een paar gevaarlijke trappen te ontwijken. Hij bewoog goed, speelde met de afstand, maar de vermoeidheid had al toegeslagen en zijn scherpte was weg. Hierdoor zag de Pool een paar openingen waar hij goed gebruik van maakte. Jeffrey heeft wel laten zien dat hij stukken beter is geworden de laatste tijd. Volgende keer beter!

Het was een dag vol wisselende emoties. We kunnen niet altijd winnen, maar het was een belangrijke leerschool. De behaalde prijzen zijn wel weer om naar huis te schrijven:

Tuls

 • Jeffrey – 1ste prijs
 • Michel (Taekwon-do Academy Den Hoorn) – 1ste prijs
 • Senna (Taekwon-do Academy Den Hoorn) – 1ste prijs
 • Marcel – 2de prijs
 • Aïsha (Taekwon-do Academy Den Hoorn) – 3de prijs

Sparren

 • Badr (T.C. Nijmegen) – 1ste prijs
 • Jeffrey – 2de prijs
 • Aïsha (Taekwon-do Academy Den Hoorn) – 2de prijs
 • Steven – 3de prijs
 • Hans – 3de prijs

Teamsparren

 • Hans – 1ste prijs

Running kicks

 • Aïsha (Taekwon-do Academy Den Hoorn) – 2de prijs

Iedereen van harte gefeliciteerd met hun prestaties.

Via deze weg wil ik onze Taekwon-do vrienden die de hele tijd bij ons aan boord zijn geweest bedanken voor hun inzet en vertrouwen. We trainen allemaal ergens anders maar het is fijn om de krachten te bundelen en samen te werken met jullie. Ik heb ervan genoten.

Bedankt voor de scheidsrechters Tijmen en Marco en supporters Ella, Shaula en Desiree!

De organisatie wil ik graag bedanken voor het neerzetten van een gemoedelijk, strak toernooi. Waar andere toernooien aan het einde van de dag wat losser worden qua organisatie, wisten zij dit strak te houden en bleven ze kwaliteit leveren. We komen ieder jaar en dit is een blijvertje. Ook het niveau wordt ieder jaar hoger, iets wat wij erg waarderen.

Taekwon,

Marcel


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Geplaatst door