ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Vernieuwende stof tijdens gastlessen van Gerard

Iedereen moet er weleens tussenuit, en daar is meestal de ruimte voor. School geeft vakanties en werk heeft vakantiedagen, maar zelfs tijdens de vakanties gaan de lessen bij Cheo Go Kwan gewoon door.

Het komt dan wel vaker voor dat een of meerdere leerlingen een paar lessen missen zonder enige problemen. Maar de leraren moeten er ook eens tussenuit…

Deze welverdiende vakantie kwam voor Sabum Marcel en Рonlangs voor 3e dan geslaagde РBoosabum Samantha tussen 25 maart en 3 april. Maar de Taekwondo trainingen gingen gewoon door, nu gegeven door vriend van de club, en 3e dan-graad houder, Gerard Tijmons.

Gerard, die helemaal vanuit omgeving Amsterdam komt heeft ons 4 lessen gegeven. 2 op de maandagen voor de oudere leerlingen, woensdag en vrijdag voor iedereen.

Gerard heeft ons wat technieken geleerd die voor ons onorthodox waren en heeft daarmee ons een goede stap helpen zetten in het verder komen binnen Taekwondo. Wij hebben een hoop geleerd van hem, de woensdag en vrijdag lag de focus op sparren en op techniek.

Wij hebben geleerde technieken in nieuwe situaties moeten toepassen en nieuwe technieken geleerd. Het was soms moeilijk maar met de goede begeleiding kwamen we er wel. Het was zeker leuk, we hebben veel geleerd.

Maar wat het meest uniek was, waren de maandagen. Hierin hebben wij kennis gemaakt met verschillende technieken die ik niet eerder gezien had. Van naar een handstand gaan na een achterwaartse rol, tot verschillende grepen naar de handen en naar de benen.

Er was wat tijd besteed aan rollen en vallen, wat nodig was omdat wij dit niet zo vaak doen.

Daarna hebben wij geleerd om ons te verdedigen tegen stoten, grepen, trappen en tegen een aanvaller met een wapen. Hij heeft ons daarnaast wat worpen voorgedaan en een paar grepen die ik alleen in Judo of worstelen gezien heb. Het was heel leuk om nieuwe technieken te leren die Taekwondo aanvullen.

Soms is een inval uit een andere hoek verfrissend, als je vast zit met iets helpt het om een ander perspectief aan te nemen. Dat heeft Gerard zeker voor elkaar gekregen en ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we hem erg dankbaar zijn voor de leuke, informatieve en gepassioneerde lessen.

Bedankt Gerard.

Door: Kevin Jagroep

Geplaatst door