ITF HQ Nederland Congres bij Maruti

Zondag 13 januari stond een ITF HQ Nederland congres gepland, waar na een centrale training wordt gesproken wat de jaarplanning is en waar ITF HQ Nederland als organisatie staat. Deze keer was de gastheer Sabum Aniel van Taekwon-do Maruti.

De training ging explosief van start onder leiding van Sabum Aniel met een veelzijdige warming-up. Daarna volgde een korte sessie hosinsul (zelfverdediging) tegen verschillende (stok)aanvallen.

Na dit onderdeel werd de groep gesplitst. Dangraadhouders kregen een introductie van verschillende coach opleidingen van Eisden Education door Boosabum Jolijn van Eisden. De gekleurde banders werden door Sabum Ad en Sahyun Colin onderwezen in Tuls.

De coach opleidingen van Eisden Education bestaan uit 3 verschillende niveaus, waarbij het 1ste niveau voor beginners is en het laatste niveau op topsport niveau is. Van elke opleiding werd uitgelegd wat de inhoud was met een bijbehorende oefening. Dit was erg informatief en smaakt naar meer.

Daarna voegden de groepen zich weer samen en mochten de dangraadhouders nog wat hogere Tuls beoefenen. Hiermee werd de training afgesloten.

Bij het congres was er zelfs iemand overgevlogen vanuit Wales (ITF HQ Wales), Sabum Peter Kent-Marrast, om zijn verhaal te doen en om te ervaren hoe ITF HQ Nederland opereert. De jaarplanning werd doorgenomen en er werd hier en daar gevraagd wat men van de ideeën vond en of zij nog op- of aanmerkingen hadden.

Samantha en ik mochten zelfs nog een award in ontvangst nemen! Samantha de ‘Recognition award’ en ik de ‘Ambassador award’. Wij zien dit als grote eer en zullen altijd ons best blijven doen om het Taekwon-do zo goed mogelijk uit te dragen en te delen met anderen.

Via deze weg willen wij Sabum Aniel bedanken voor zijn gastvrijheid. De sfeer was lekker ontspannen en sportief en het was een leuke dag waarin we weer veel geleerd hebben.

Taekwon,

Marcel

P.S.: Ik heb ook ervaren hoe het is als je zelf leniger bent dan je dobok. Mijn dobokbroek heeft het moeten ontgelden. (zie foto’s).


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo