ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Beladen Open Valkenswaardse

Op zondag 20 januari was dan het eerste toernooi uit de ITL in Valkenswaard. Deze keer waren Hans, Paige, Ky-mani en Jeffrey de enigen die mee gingen.

Het was een dag met veel emotie. Met Tuls was er een flinke opkomst bij Jeffrey en Ky-mani, die net naast de prijzen grepen. Het was niet altijd helemaal duidelijk waarom de winst naar de tegenpartij ging, maar we hebben wel wat verbeterpuntjes ontdekt.

Paige stond tegenover een dame die een flinke dosis techniek in huis had. Ze probeerde haar te evenaren met kracht, maar raakte hierdoor in een ietwat snel ritme, wat voor kleine slordigheden zorgde. Helaas verloren maar een wijze les rijker.

Bij sparren had Paige het ook erg zwaar. De eerste partij tegen een ervaren dame die er nogal hard in ging. Dit was even teveel voor Paige en dus besloot zij haar partij te staken.
De tweede ronde had ze alle moed kunnen verzamelen en ging ze wederom de mat op. Ze maakte een paar mooie punten maar nadat haar tegenstander de druk meer opvoerde vielen er weer rake klappen. Dit was even teveel vandaag voor Paige, en dus staakte zij deze partij ook. Gelukkig kreeg ze wel een troostprijs omdat ze maar met zijn drieën in de poule zaten.

Hans – kort daarna – moest na een niet al te beste voorbereiding weer de mat op. Eerste trap was voor de tegenpartij. Daarna kwam Hans weer goed terug en ging het vrijwel gelijk op. Totdat zijn tegenstander Hans hard in zijn kruis trapte. Erg vervelend en onnodig. Nadat Hans bij was gekomen en de partij hervatte zat hij er helaas niet meer lekker in en gaf hij punten en uiteindelijk de partij weg. De partij daarna won hij en dus toch nog 3de geworden.

Jeffrey had even pech. Hij was scherp maar stond direct tegen de poulewinnaar, die hem steeds net te snel af was. Volgende keer beter. Jeffrey ging als ware sportman – met een glimlach – het veld af.

Ky-mani – in dezelfde poule als Jeffrey – won zijn eerste partij met overtuiging. Bij zijn tweede partij wachtte hij iets teveel af, waardoor zijn tegenstander meer kansen kreeg. Desondanks deze partij ook gewonnen. Daarna een geduchte tegenstander. Halve kop groter en lange armen. Strijd van beide kanten. In de laatste seconden stond Ky-mani achter, maar kon hij met twee punten het tij keren; Hij trapt – de ander maakt een stoot – en ze kregen beide geen punten. Helaas, deze partij net niet gewonnen. In de strijd voor 3de en 4de plaats pakte Ky-mani de winst weer.

Samantha mocht Aïsha van onze vrienden van Taekwon-do Academy Den Hoorn coachen en wist samen een 1ste prijs te bemachtigen op het onderdeel sparring.
Ik kreeg de eer om Badr van T.C. Nijmegen te coachen. Hij wist ook overtuigend de 1ste plaats te overwinnen bij de zwaargewichten.
Bedankt voor jullie vertrouwen in ons en gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten!

De medaillespiegel is vandaag als volgt:

  • 3de sparren – Hans
  • 3de sparren – Ky-mani
  • 3de sparren – Paige

Wij zijn trots op alle deelnemers en hun prestatie van vandaag. Het was niet makkelijk maar we leren altijd bij. Blijf je best doen tijdens de trainingen, dan zul je de volgende keer nóg verder komen.

Via deze weg wil ik de organisatie bedanken voor deze jaarlijkse traditie. De Open Valkenswaardse is altijd een goed toernooi met hoog niveau en wij komen graag. We kijken dan ook uit naar de 30ste editie volgend jaar.

Taekwon,

Marcel


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo


Geplaatst door