7 redenen om met Taekwon-do te starten

We kennen het wel. Altijd weer die goede voornemens. De één gelooft er wel in, de ander totaal niet. Dat neemt niet weg dat het einde van het jaar wel een goed moment is om even stil te staan.

Voel je je niet fit genoeg, ben je onzeker, voel je je te oud? Allemaal redenen die jou kunnen afremmen om iets nieuws te proberen. Echter, het is áltijd een goed moment om te starten met Taekwon-do. Hier een aantal redenen waarom:

  1. Een nieuwe hobby. Taekwon-do is een veelzijdige strijdkunst waarbij de onderdelen sparring, zelfverdediging, Tuls, breken en special techniques elkaar afwisselen. Je zult je met deze hobby nooit vervelen!
  2. Stel doelen. Zoals bij de meeste vechtsporten start je met een witte band. Stel volgend jaar het doel om in ieder geval een band hoger proberen te bereiken. De obstakels die je op de weg hier naartoe zult overwinnen zijn vergelijkbaar met obstakels in het dagelijkse leven.
  3. Een nieuw streefgewicht. De feestdagen zijn weer voorbij en het is tijd om je weer fit te gaan voelen. Taekwon-do bevordert je conditie, kracht, flexibiliteit en geeft je een heleboel energie. Wie wil dat nu niet?
  4. Maak nieuwe vrienden. Taekwon-do is van oorsprong geen teamsport. Maar je traint wel met anderen met dezelfde interesses en dat schept al snel een band. Bovendien begrijpen de andere Taekwon-do beoefenaars het pad dat je bewandelt en zullen zij jou helpen om het beste uit jezelf te halen!
  5. Daag jezelf uit. Stap uit je comfortzone en probeer eens wat nieuws. Je zult er geen spijt van krijgen. Taekwon-do kun je op verschillende niveaus beoefenen. Zo kun je op wedstrijdniveau trainen en aan nationale wedstrijden mee doen. Hoe hoog leg jij de lat?
  6. Stressverlagend. Heb je een drukke baan? Of juist niet? Zet even je verstand op nul bij de training en ontsnap even uit de dagelijkse sleur. Uit onderzoek blijkt dat beweging stressverlagend is. Dit komt door de stof endorfine die je lichaam aanmaakt bij het sporten.
  7. Maak korte metten met onzekerheid. Bij beoefening van Taekwon-do ontwikkel je je als persoon. Je leert om te gaan met tegenslagen, maar je leert ook vooral wat je allemaal wél kunt! Taekwon-do maakt je sterker en doordat je jezelf leert te verdedigen krijgt je zelfvertrouwen een boost.

Kortom, met Taekwon-do haal je het beste uit jezelf! Voel je welkom bij Cheo Go Kwan en neem twee gratis proeflessen. Klik hier voor de lestijden en je kunt gewoon zonder afspraak bij één van onze lessen meedoen of komen kijken. We zien je graag verschijnen!