ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


1ste Black belt training ITF HQ Nederland

Gisteren was de eerste officiële black belt training van ITF HQ Nederland. Vanuit het hele land waren Taekwon-do beoefenaars die zijn aangesloten bij ITF HQ Korea naar onze dojang gekomen om samen te trainen.

De training stond onder leiding van Sahyun Peter Sanders, Sahyun Colin Bakker, Sahyun Harry van Schaik en Sabum Ad Dekker. Deze heren vertelden allemaal iets over hun rijke Taekwon-do achtergrond en hoe ze in ITF HQ Nederland staan met hun visie. Erg inspirerend maar ook indrukwekkend als je hoort dat zij zelfs tijd hebben doorgebracht met generaal Choi Hong Hi.

Daarna mocht ik (met hulp van Samantha) een korte gezamenlijke warming-up geven. Na de warming-up werd de groep verdeeld in techniek en hosinsul (zelfverdediging). De insteek van de training was niet om op de voorhand een training voor te bereiden, maar om aan het verzoek van de zwarte banders te voldoen. Dit was het moment dat je vragen mocht stellen en verzoeken mocht indienen. Het concept van een mini IIC (International Intructor’s Course) was geboren.

Na een korte pauze werd de training hervat en nieuwe verzoeken werden behandeld.

De sfeer was fantastisch. Iedereen kwam er zonder belangen en trainde lekker mee. Na afloop kon iedereen zich opfrissen en vertrokken we met een delegatie naar een poolcentrum in Rotterdam-Zuid. Onder het genot van een drankje gingen we poolen en werd de training nageevalueerd.

We sloten de dag af met een gezamenlijk etentje.

Ik wil iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en inzet. Dit was een unieke plechtigheid en wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Ook wil ik de Sahyuns en Sabums bedanken voor het delen van hun ervaringen en kennis. Je krijgt ten slotte niet vaak les van zo’n indrukwekkend gezelschap.

Tot volgende keer!

Taekwon,

Marcel


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Geplaatst door