ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Succesvol Flanders Fields in België

Gisteren zijn we naar de Flanders Fields in België van onze vrienden Sahyun Dana en Sabum Pascal geweest. Het was een stevig wedstrijdvlak, waar het niet makkelijk was om in de prijzen te vallen. Maar wat hebben onze toppers het weer goed gedaan!

Het was een leuke dag waar we veel heen en weer aan het lopen waren en waar we ook hier en daar voor onze collega Taekwon-do clubs mochten invallen als coach. Ik mocht samen met de coach van de Griekse teamleden het team van BITA 2 coachen. Het was een leuke ervaring en we hebben een aantal spannende partijen gezien. Uiteindelijk zijn ze 2de geworden van alle herenteams.

De dag begon goed met Tuls. Ky-mani en Jeffrey zette een aantal sterke Tuls neer, maar vielen helaas uit, waardoor ze geen prijs wonnen. Kevin pakte na een stroeve eerste ronde uiteindelijk de gouden plak. Rayan moest zijn meerdere erkennen in Michel (Open Europees Kampioen 2018) van onze vrienden van Taekwon-do Academy Den Hoorn en moest genoegen nemen met de 3de plaats. 

Paige had het vandaag wat zwaar. Ze neemt nog niet zo heel lang deel in de A-klasse en het is daarom nog steeds erg wennen. Bij Tuls moest zij tegen een meisje uit Wales, zij liep Hwa-Rang (8) Tul terwijl Paige Joong-Gun (6) liep, dit leverde haar direct een achterstand op. Helaas niet gewonnen, maar wel wat verbeterpuntjes ontdekt. Volgende keer beter!

Bij het sparren moesten Jeffrey en Mike stevig aan de bak. Het was te zien dat de heren nog de nodige ervaring missen, maar ze stonden wel hun mannetje. Mike moest hiervoor een trap in het kruis incasseren, maar stond daarna weer op en wist de partij nog tot een goed einde te brengen; 3de plaats. Jeffrey had wat opstart problemen. Hier en daar wat zenuwen, maar het ging steeds beter. We hebben geleerd waar we aan moeten werken en hij heeft de bronzen medaille mee naar huis genomen.

Paige moest met sparren direct tegen een dame uit de selectie van de ITF Royal Dutch met zwarte band. Voor iemand met weinig A-klasse ervaring was dit niet zo’n beste loting. Maar goed, ook dit hoort bij je ontwikkeling. Hier en daar kwamen wat tranen tevoorschijn, maar deze maakten daarna plaats voor een vastberaden dame die tot het eind is door blijven sparren. Helaas geen prijs, maar een goede ervaring rijker.

Ky-mani had deze keer een klein poultje met sparren. Hij was erg scherp deze dag! Zijn tegenstander van Kassem Gym was echter een maatje te groot, maar het was wel erg leuk en leerzaam om tegen te sparren. De partij daarna wist Ky-mani duidelijk aan te geven dat hij op het podium thuis hoort; een welverdiende 2de plaats!

Rayan was erg zenuwachtig vandaag. Het was wat lastig om duidelijke punten te scoren. In de finale eindigde het spel in een gelijk spel. Hierdoor moest hij erg diep graven om de kracht te vinden om door te gaan. Gelukkig lukte hem dit en het leverde hem een leerzame les op. Nooit opgeven en blijf in jezelf geloven. En natuurlijk harder trainen. Na een verlenging in de finale, was er wederom een gelijk spel. De beslissende golden point ronde pakte Rayan als eerste de punten en zo werd hij de kampioen van zijn poule.

Als verassing van vandaag had de organisatie de gelegenheid geboden om mee te doen aan special techniques, deze keer een verte sprong met yeopcha jirugi; Oftewel een gesprongen zijwaartse trap. Rayan, Ky-mani en Jeffrey hadden helaas geen prijs behaald. Paige wist in een samengevoegde poule van jeugd/junioren/senioren dames  A- én B-klasse de 1ste prijs te behalen. Ontzettend knap!

De mediallespiegel van Cheo Go Kwan was weer super!

Tuls

  • 1ste plaats – Kevin
  • 3de plaats – Rayan

Sparren

  • 1ste plaats – Rayan
  • 2de plaats – Ky-mani
  • 3de plaats – Jeffrey
  • 3de plaats – Mike

Vertesprong (Twimyo Yeopcha jirugi)

  • 1ste plaats – Paige

We zijn natuurlijk weer ontzettend trots op jullie. Veel dank aan onze scheidsrechters Simone en Kevin. Zonder jullie konden we geen toernooi draaien!

We willen graag de organisatie bedanken voor hun gastvrijheid en de Flanders Fields. We hebben er van genoten.

Taekwon,

Marcel


Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

Geplaatst door