ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


8 redenen om te starten met ITF Taekwon-do

De zomervakantie is voorbij, het nieuwe seizoen is gestart, misschien heb je wel een nieuwe baan of ben je aan je stage begonnen. Zo kun je ook in je vrije tijd aan een nieuwe uitdaging beginnen. Wij hebben even opgesomd waarom jouw nieuwe uitdaging ITF Taekwon-do is.

1) Het is leuk om te doen

ITF Taekwon-do is een veelzijdige vechtsport. Er zijn verschillende onderdelen waar je je in kunt specialiseren, in de les worden onderdelen behandeld als stap-sparring, sparring, zelfverdediging, techniek, Tuls, breektesten en special techniques. De instructeurs van Cheo Go Kwan trachten iedere les een juiste balans tussen deze onderdelen te vinden. Door hier in te variëren is iedere les anders.

2) Het is goed voor je lichaam

Iedere dokter zal je vertellen dat beweging het risico op ziektes verminderd en het je langer doet leven. In een ITF Taekwon-do les belast je al je spieren, zelfs de spieren waarvan je niet wist dat je ze had! Je conditie wordt verbetert, er wordt aan je flexibiliteit gewerkt en je zult merken dat je na iedere les energiek bent. Leeftijd maakt hierbij niets uit. Bij Cheo Go Kwan trainen studenten in de leeftijd van 8 t/m 54 jaar.

3) Bouw aan je zelfvertrouwen

ITF Taekwon-do is een gevechtskunst waarbij je motoriek wordt uitgedaagd. Elke training leer je je grenzen te verleggen. Niet alleen bij het beoefenen met een tegenstander, maar vooral bij het ontdekken wat je allemaal wel niet kan. Als je goed je best doet, zul je merken dat je er steeds beter in wordt en dat geeft je zelfvertrouwen een boost. Ons motto is dan ook ‘Haal het beste uit jezelf met Taekwon-do!’

4) Het is een uitlaatklep

Heb je een zware dag gehad? Stress op school of op je werk? Juist dan is het beoefenen van een sport raadzaam. Bij het sporten maken de hersenen stressverlagende stoffen aan, waaronder endorfine. Endorfine geeft je een fijn gevoel en zorgt ervoor dat je even al je zorgen vergeet. Dus zeker na een lange vermoeiende dag verwachten wij je in de Dojang!

5) Leer jezelf te verdedigen

Met een wetenschappelijke benadering leert ITF Taekwon-do je hoe je je hele lichaam kunt gebruiken om explosieve technieken uit te voeren. Uiteraard leer je dat het meestal beter is om fysieke situaties te vermijden, maar – mocht het erop aan komen – bij ITF Taekwon-do train je talloze technieken met zowel je benen als je handen om aanvallers van je te kunnen afweren.

6) Beoefen iets traditioneels

Wat ITF Taekwon-do onderscheidt van sporten zoals voetbal of kickboksen, is dat naast het aanleren van techniek – ook de tradionele waarden worden bijgebracht. De Koreaanse cultuur zit verweven in het ITF Taekwon-do. Respect hebben voor ouderen en voor elkaar – door o.a. naar elkaar te buigen, het dragen van een Dobok (uniform) en je leert de geschiedenis van Korea door middel van het onderdeel Tuls.

7) Doe mee aan competities

Naast dat je op recreatief niveau Taekwon-do kunt beoefenen, is er ook de mogelijkheid om het op wedstrijdniveau te beoefenen. Zo kun je jezelf meten met anderen en wedstrijden op Nationaal en Internationaal beoefenen. Op wedstrijden kun je aan verschillende onderdelen mee doen zoals sparren, Tuls, Breektesten en special techniques. Cheo Go Kwan heeft een vaste wedstrijdgroep waarbij de trainingen intensiever en gerichter zijn dan in de normale les.

8) Haal je zwarte band

Wij vinden het belangrijk dat je met een doel traint. Dit geeft je namelijk houvast en het is leuk om hier samen met je medestudenten naartoe te werken. Bij Cheo Go Kwan wordt je opgeleid tot 1ste dan (zwarte band) en hoger. Het zal niet makkelijk zijn en je leert omgaan met tegenslagen en je doorzettingsvermogen wordt op de proef gesteld. Hier zul je profijt van hebben in het dagelijkse leven.

Train ook mee bij Cheo Go Kwan om te kijken of Taekwon-do bij jou past. Meer informatie nodig? Klik op één van onderstaande links.

Geplaatst door