ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Vrijdag 06.07.18 – Gemixte les Karate & Taekwon-do

De zomervakantie is bijna begonnen en om deze in te luiden organiseren we vrijdag 6 juli 2018 samen met Sensei Oniell van Unity99 een gemixte les van Karate en Taekwon-do. Hierdoor komt de reguliere les te vervallen.

Het is jullie vast niet ontgaan dat we op vrijdagavond altijd onze ‘Karate buren’ begroeten voordat wij de zaal in gebruik nemen. Na een eerste kennismaking was er al snel een idee ontstaan om een keer samen te trainen en onze passies met elkaar te delen.

Korea is tussen 1910 en 1945 bezet geweest door Japan. Tijdens deze lange periode heeft Japan een stempel gedrukt op de Koreaanse historie. Ook Taekwon-do heeft hierdoor dus een rijke Karate achtergrond. De grondlegger van Taekwon-do had zelfs een 2de Dangraad in het Shotokan Karate, voordat hij Taekwon-do begon vorm te geven. Als we kijken naar Shotokan Karate zien we veel overeenkomsten met de hedendaagse technieken uit het Taekwon-do.

Binnen het Karate zijn er verschillende grondleggers geweest met hun eigen achtergrond en visie op het beoefenen van Karate. Zo zijn de verschillende Karatestijlen ontstaan. De meest gangbare Karatestijlen zijn:

  • Goju Ryu
  • Kyokushinkai
  • Shito Ryu
  • Shotokan
  • Wado Ryu

Bij Taekwon-do is de grondlegger van Taekwon-do generaal Choi Hong Hi er vanuit gegaan dat de benen krachtiger zijn dan de armen. Hierdoor ligt de nadruk bij Taekwon-do vaak op beentechnieken. De strategieën en technieken die we beoefenen komen hier uit voort.

De Karate stijl die Sensei Oniell beoefend is Goju Ryu. Dit betekent de hard, zachte stijl. Het is een zeer traditionele stijl met hele strakke Dojo (Japans voor Dojang) etiketten. Wij zijn erg benieuwd wat hij ons nog meer kan vertellen over zijn Karatestijl. Mede hierdoor leek het ons leuk om de zomervakantie in te luiden met een gezamenlijke les. Zo leren we elkaar beter kennen, leren we nieuwe inzichten en technieken van elkaar en delen we ons wederzijds respect als vechtsport beoefenaars.

De lestijden zijn als volgt:

18:00 – 19:00 (tot 12 jaar*)
19:00 – 20:30 (vanaf 12 jaar*)

* De gemixte les is voor zowel leerlingen van Cheo Go Kwan als leerlingen van Unity99 toegankelijk, maar in leeftijd verdeeld.

Wij hebben er veel zin in en hopen dat jullie er allemaal bij zullen zijn.

Taekwon,

Marcel en Samantha

Geplaatst door