ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


2de Open EK training ITF HQ Nederland in Boxtel

Zaterdag 27 juli was de 2de Open EK training van ITF HQ Nederland gepland. Deze keer was de gastheer Sabum Ad Dekker van T.S. Dekker in Boxtel. Vanwege de vakantieperiode (en hitte) was er besloten om deze training ook toegankelijk te maken voor Taekwon-do beoefenaars die niet persé de ambitie hadden om deel te nemen aan het Open EK in Polen.

Ondanks dat het buiten gelukkig wat meer was afgekoeld, zat de warmte nog steeds in de Dojang in Boxtel. Hier keken we in het begin erg tegenop maar Sabum Ad gaf iedereen precies op de juiste momenten rust- en drinkpauzes, zodat je de eerstvolgende oefening weer stevig aan de bak kon.

De training begon uit een goede warming-up, met conditieoefeningen en competitiespelletjes. Daarna werd er vervolgd met wat basis sparringstechnieken op kussentjes.

Sahyun Colin nam de technische mensen apart om hiermee het onderdeel Tuls te behandelen. De rest kon onder begeleiding van Sabum Ad gaan sparren. We begonnen met een ronde van 1 minuut en na elke wissel werden de rondes langer. Hiermee wilde Sabum Ad ons leren omgaan met het verdelen van je kracht over meerdere rondes.

Ik mocht deze keer lekker de hele training meedoen als deelnemer en hier en daar Sabum Ad ondersteunen bij de uitleg. Het was een fijne en leerzame training en ondanks de hitte heb ik er persoonlijk helemaal geen last van gehad. Het was trouwens erg leuk om met Sabum Marco te sparren. Dat smaakt naar meer!

Bij het afsluiten kregen we wat bemoedigende woorden van Sabum Ad en Sahyun Colin, die aangaven erg genoten te hebben van de inzet van de selectieleden en de andere deelnemers die op de training af waren gekomen.

Via deze weg wil ik Sabum Ad bedanken voor de gastvrijheid en de begeleiding. En natuurlijk Sabum Marco en Sahyun Colin voor hun bijdrage aan de training. Ik kijk uit naar de volgende editie. Deze is op 4 augustus bij Cheo Go Kwan in Rotterdam.

Taekwon,

Marcel


Geplaatst door