ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Open Kwan training bij Twimyo Zaandam

Vandaag was ik samen met Desiree, Remy, Marsha, Kevin, Samantha en Hans naar Zaandam om daar deel te nemen aan de Open Kwan training van Twimyo. Het was een fijne training waarbij de cyclus van Taekwon-do centraal stond.

De training – onder leiding van Sabum David – stond onder de supervisie van Sahyun Dana van Taekwon-do school Chung-Mu. Ik mocht David ondersteunen bij de les. Na een korte intensieve warming-up werd er luchtig stap-sparring behandeld. Van Stap-sparring schakelden we over naar model-sparring. Model-sparring is de brug tussen het sparren in ‘stappen’ en het vrij sparren. 

Na het model-sparren werden er Tuls behandeld per graduatie. Hier mocht je je vinger opsteken als je een Tul wilde demonstreren en dan kreeg je tips en aanwijzingen van de aanwezige instructeurs maar ook de andere leerlingen mochten hun zegje doen. Er werden goede tips uitgedeeld en we hebben wat mooie Tuls gezien.

De training werd afgesloten met het ‘ultieme’ doel; Zelfverdediging. De groep werd gesplitst in jeugd/junioren en senioren. De senioren mochten zich verdedigen tegen een mes en de jeugd/junioren in het ongewapende gevecht.

Ik wil graag Sabum David en Boosabum Anne-Floor bedanken voor hun gastvrijheid. Het was een leerzame training en wij komen graag weer een keer terug.

Taekwon,

Marcel

Geplaatst door