Cheo Go Kwan in de Top 5 op ITF Royal Dutch Open

Zaterdag 24 maart werd Cheo Go Kwan vertegenwoordigd op de ITF Royal Dutch Open in Alphen a/d Rijn met 7 deelnemers. Samen met leerlingen van Taekwon-do Den Hoorn en Taekwon-do Centre Nijmegen streden zij op een internationaal deelnemersvlak van ca. 250 deelnemers uit o.a. Spanje, België en Nederland. Team Cheo Go Kwan & TC Nijmegen wist zelfs samen de top 5 te bereiken.

Er was besloten om de krachten te bundelen met Taekwon-do Den Hoorn en Taekwon-do Centre Nijmegen, dus naast Ky-mani, Paige, Hans, Mike, Kevin, Rayan, Gerard en scheidsrechter Desiree, waren ook Andrei en Leusha van Taekwon-do Den Hoorn en Badr, Younes, scheidsrechter Mario en Sabum Rob van Taekwon-do Centre Nijmegen teamleden. Wij hebben de samenwerking als heel prettig ervaren en Badr heeft weer een aantal fans erbij!

Paige ging er op dit toernooi vandoor met de hoogste resultaten. Maar liefst 2 gouden plakken voor het onderdeel Tuls en sparren en een 3de plaats voor hoogtesprong, eindigde ze zelfs als 3de in het overall klassement van deelnemers. Puike prestatie voor deze dame. Bij Tuls was ze heel sterk en er zat weinig twijfel in haar ritme. Bij het sparren moest ze even tegen de spanning vechten, maar ook hier luisterde ze goed naar haar coach en wist ze de poule naar zich toe te trekken.

Wie er ook bij Tuls in de prijzen viel was Ky-mani. Hij wist zich als 3de te plaatsen, na heel geconcentreerd Chon-Ji te lopen. Hier en daar was hij wat gehaast, maar dit mocht het resultaat niet drukken. Bij het sparren pakte Ky-mani de 1ste prijs. Zijn timing was subliem. hij mocht een welverdiende gouden plak mee naar huis nemen.

Ook Mike plaatste zich in de top 3, maar dan bij het onderdeel hoogtesprong. Hierbij gaat het erom dat deelnemers met een gesprongen opwaartse trap tegen een plankje moeten trappen. Dit was de eerste keer voor Mike en het belooft wat voor de volgende competities. Bij Tuls had Mike een wat ongunstige loting, als enige met gele slip was hij ingedeeld in een poule met wel meer dan 8 groene banders. Volgende keer beter. Bij sparren stond Mike ook weer tegen een wat meer ervaren tegenstander. Sommige punten die werden gemaakt werden daarnaast niet door de scheidsrechters opgemerkt, maar we gaan met een voldaan gevoel naar huis. Weer een les geleerd.

De senioren heren waren bij Tuls ingedeeld in dezelfde poule. Kevin mocht het spits afbijten, maar die stond tegen een Spaanse deelnemer. Het was goed te zien dat deze deelnemer al wat langer zijn blauwe slip droeg. Ondanks dat Kevin Dan-Gun uitstekend liep, ging de Spanjaard er met de winst vandoor. Gerard wist een ronde door te komen, maar kwam helaas niet bij de top 3. De spanning was vandaag aanwezig bij Rayan, wat ervoor zorgde dat hij tijdens zijn Tul een blackout kreeg. Jammer, het kan de beste ook wel eens overkomen. Andrei wist helaas bij Tuls ook niet in de prijzen te vallen.

Bij het sparren had Rayan ook even zijn dag niet. Zo’n competitie dag heeft soms een beste aanslag op je mentale gestel en dit was bij Rayan vandaag ook het geval. Hij begon zijn partij sterk, maar zijn meer ervaren tegenstander draaide het spel vrij snel om waardoor Rayan zijn technieken helaas niet kon afmaken. Na de partij achteraf geanalyseerd te hebben zien we gelukkig wel kansen en verbeteringen voor volgende keer.

Leusha van Taekwon-do Den Hoorn was ingedeeld bij jeugd non-contact sparren. Omdat hij blauwe slip draagt duidde hij op wat weerstand op van een coach. Nadat dit gesust was, werd hij op een wat vreemde wijze direct na zijn eerste partij uitgeschakeld in zijn poule. Na overleg met de organisatie mocht hij later nog meedraaien in een zwaardere poule, deze keer met bescherming. Hier wist hij zijn eerste partij met gemak naar zich toe te trekken. De ronde daarna werd hij helaas uitgeschakeld.

De tweede pechvogel van vandaag was Hans. Hij had een lastige poule met veel ervaren jongens. Zijn eerste partij kon hij echter goed inkomen. In zijn tweede partij ging het mis. Een oude pijnlijke blessure speelde weer op, waardoor hij zijn partij moest staken. Gelukkig stond er later op de dag weer een lach op zijn gezicht.

Kevin en Gerard waren vandaag bij elkaar ingedeeld. Beide heren hebben sterke partijen neergezet, maar misten nog wat variatie in hun aanpak. Dit is weer een les voor volgende keer. Kevin pakte de zilveren plak en Gerard de bronzen.

Badr van TC Nijmegen is een routinier en zat samen met mij in het winnende sparringsteam heren op het Open WK vorig jaar in Barneveld. Hij heeft erg sterke partijen neergezet en ging er vandoor met de gouden plak. Ook zijn broertje Younes die erg indrukwekkend stond te sparren, volgde zijn grote broer op met een 1ste prijs bij het sparren bij de jeugd. Beide gefeliciteerd met jullie medailles!

Andrei pakte bij de senioren heren sparren de 1ste prijs. Zijn sterke spel was leuk om te zien. Ook Andrei willen we graag feliciteren met zijn gouden plak!

Wij willen nogmaals Taekwon-do Den Hoorn bedanken voor hun vertrouwen in ons en zien een toekomstige samenwerking weer graag tegemoet. Ook Taekwon-do Centre Nijmegen willen wij bedanken voor de gezelligheid en support. Het voelde als één team en we hebben genoten van jullie partijen. Zie jullie snel weer.

De organisatie mag trots zijn op de ITF Royal Dutch Open. Het is een vast evenement op onze agenda en we komen de volgende editie graag weer!

Taekwon,

Marcel