ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Overwinningsdebuut op de Open Valkenswaardse

De Open Valkenswaardse was afgelopen zondag het eerste toernooi dat op onze agenda stond voor 2018. Met 5 man sterk op een deelnemersvlak van ca. 240 deelnemers wist Cheo Go Kwan een mooi overwinningsdebuut te maken. Er werden op het onderdeel sparren en Tuls 7 prijzen binnengehaald.

Met een korte tussenstop is de Open Valkenswaardse een begrip in het wedstrijdcircuit en kent het in het verleden tientallen edities. Een goede reden om dit jaar ook deel te nemen aan dit vriendschappelijke kampioenschap. Vanuit Cheo Go Kwan gingen Juan, Ky-mani, Hans, Kevin en Gerard het strijdtoneel op.

In de ochtend werd er begonnen met het onderdeel Tuls. Juan en Ky-mani – beide in dezelfde poule – beten het spits af. Voor Ky-mani was dit zijn eerste wedstrijd, dus dat was wel even spannend. Helaas vielen beide heren er in de eerste ronde uit, maar we hebben weer wat puntjes ter verbetering gespot. Kevin en Gerard zaten ook bij elkaar in de poule. Nadat ze allebei de eerste ronde wonnen, troffen ze elkaar in de finale. En vandaag ging Kevin er met de winst vandoor. Ook voor deze heren was dit de eerste keer dat ze aan een toernooi mee doen, dus wij zijn heel blij dat ze het zover hebben geschopt!

Voor Juan was het zijn tweede wedstrijd, hij moest nog steeds even wennen. De spanning was bij het sparren hoog – want ja – wanneer was hij nou aan de beurt? Uiteindelijk begon zijn poule en mocht hij als eerste gaan sparren. De eerste ronde won Juan overtuigend, daarna nam de spanning een beetje toe. Met wat Spaanse toezeggingen wisten we Juan rustig te houden en vocht hij zich richting de finale. Hier trof hij iemand aan die toch een maatje te groot was. Eindstand; Een welverdiende tweede plaats!

Hans had vandaag wat meer tegenstand. Hij had een hele goede tegenstander en het was een leuke pot waar van beide kanten hard werd gestreden. Hans moest echter zijn meerdere erkennen. Ook blesseerde hij zich tijdens de partij aan zijn teen waardoor het allemaal een beetje tegen ging zitten. Desondanks de tweede prijs ontvangen.

De dag vorderde en we hebben veel goede partijen gezien van andere clubs. Op een gegeven moment was het tijd voor onze ‘zwaargewichten’ om de sparringsspullen aan te trekken. Kevin stond als eerste en wist met overmacht de finale naar zich toe te trekken. We hebben wat mooie trappen gezien en dat leverde hem de eerste plaats op. Direct daarna was Gerard zijn poule. Wat bij Gerard goed naar voren kwam is dat hij bijzonder snel reageerde met zijn trappen en dat de voorgaande trainingen de vruchten hadden afgeworpen. Ook Gerard werd eerste in zijn poule.

Ky-mani was wonderbaarlijk als laatste aan de beurt. De spanning was om te snijden, maar Ky-mani ontpopte zich als ware knokker. Hij won de eerste ronde met duidelijk puntenverschil. De tweede ronde werd het een verlenging. Daarna was het weer gelijkspel en moest hij strijden voor de golden point. Inmiddels denken wij dat dit Ky-mani zijn favoriete onderdeel is, want hij pakte de golden point met een mooie techniek. Op naar de volgende ronde. Daar werd het weer gelijk spel, maar de verlenging verloor hij nipt. Daarna mocht hij strijden voor de 3de plaats. En deze partij won hij. Wat een mooi debuut! Ook coaches van andere clubs waren onder de indruk van Ky-mani.

We hebben een eindstand bereikt waar we ú tegen zeggen:

Tuls

  • Kevin (1ste plaats)
  • Gerard (2de plaats)

Sparren

  • Kevin (1ste plaats)
  • Gerard (1ste plaats)
  • Hans (2de plaats)
  • Juan (2de plaats)
  • Ky-mani (3de plaats)

En Cheo Go Kwan is 3de geworden op de ranglijst van clubs voor het toernooikampioenschap. Wij zijn weer ontzettend trots. Super gedaan allemaal!

Wij willen Desiree bedanken dat zij voor ons wilde scheidsen, het wordt enorm gewaardeerd! Ook willen wij de organisatie bedanken voor het neerzetten van een gemoedelijk toernooi. Wij komen volgend jaar weer terug!

Taekwon,

Marcel en Samantha

Geplaatst door