ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


De vechtsport Taekwon-do

Vroeg of laat komt er een moment dat je wilt gaan sporten. Als volwassene kun je deze keuze makkelijk maken, maar bij kinderen gaat dit vaak anders. Vaak maken de ouders/verzorgers de keuze dat het kind een sport gaat doen.

Hier is op zich niets mis mee, want het is belangrijk dat kinderen – maar ook volwassenen – aan sport doen. We kunnen echter wel stellen dat de ouder/verzorger ook vaak degene is die daadwerkelijk de sport uitkiest die kinderen gaan doen. Veel kinderen weten echter door hun gebrek aan kennis nog niet zo goed welke sport zij willen doen, dus hier kunnen zij wel wat hulp bij gebruiken. Het belangrijkste is dat ze plezier hebben in hun sport. Dit zorgt er namelijk voor dat de kans dat ze er mee willen stoppen een stuk kleiner is.

Het kiezen van een vechtsport

Er zijn veel kinderen die op een gegeven moment een vechtsport willen doen. Daarnaast zijn er ook veel ouders die willen dat hun kind een vechtsport gaat doen om aan hun zelfvertrouwen te kunnen werken of omdat zij vinden dat hun kind weerbaar moet kunnen zijn wanneer het nodig is.

Wat is Taekwon-do?

Taekwon-do is een Koreaanse gevechtskunst. Het lijkt een beetje op Karate en Kickboksen. Bij Cheo Go Kwan wordt de traditionele stijl die is samengesteld door de grondlegger van Taekwon-do, generaal Choi Hong Hi. Deze stijl is beter bekend als de ITF-stijl.

Het verschil wordt voor een groot deel bepaald door een grondgedachte of visie. Bij het Koreaanse Taekwon-do gaan we er vanuit dat de benen sterker (krachtiger) zijn dan de armen. Om dit voordeel te kunnen benutten wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van beentechnieken. Uit deze grondgedachte komen de strategieën, tactieken en technieken voort welke het Taekwon-do verder typeren. Taekwon-do beoefening zal resulteren in een zeer snelle reactiekracht, hogere niveau’s van concentratie, evenwicht, betere regulering van de ademhaling en snelheid. Deze zijn de factoren die een zeer hoog niveau van fysieke kracht bepalen. Lees hier meer over hoe een les Taekwon-do bij Cheo Go Kwan eruit ziet.

Als leerling wordt er van je verwacht dat je nooit moe bent om te leren, bereidt om de nodige offers te brengen in de vorm van inzet, juist gedrag binnen maar ook buiten de dojang, met iedereen willen trainen en vooral plezier te beleven aan het Taekwon-do.

Taekwon-do bij Cheo Go Kwan

Bij ons staat respect voor elkaar centraal. Je kunt zelf bepalen op wat voor een niveau je Taekwon-do wilt beoefenen. Je kunt voor Taekwon-do wedstrijden trainen en meedoen, maar het is ook mogelijk om lekker recreatief bezig te zijn. Je bouwt aan je conditie, kracht en flexibiliteit. De instructeurs van Cheo Go Kwan zijn up-to-date en zijn nog steeds zelf actief op wedstrijden van nationaal en internationaal niveau. Bij Taekwon-do leer je explosieve technieken uit te voeren en elke les zul je merken dat je zelfvertrouwen groeit. Train veilig en vertrouwd in een open en vriendschappelijke sfeer. Haal het beste uit jezelf met Taekwon-do!

Spreekt Taekwon-do jou aan? Kom dan gratis een proefles bij Cheo Go Kwan doen. Je bent van harte welkom.

Geplaatst door