ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Goede voornemens en Taekwon-do

Het jaar is alweer bijna voorbij en zoals iedereen weet is het weer tijd voor goede voornemens. Een goed voornemen wordt vaak geassocieerd met het afleren van slechte gewoontes, maar wij bekijken het liever van een positieve kant. Bijvoorbeeld aan het beginnen met Taekwon-do!

“Taekwon-do is een kunst die een manier van denken en leven impliceert en in het bijzonder in het aanmoedigen van morele beschaving en het genereren van de macht voor gerechtigheid. Taekwon-do staat ook bekend als een van de beste middelen om de emotionele, perceptuele en psychologische kenmerken te ontwikkelen en te verbeteren waarmee de jongere generatie – ongeacht leeftijd, sociale status of geslacht – effectief kan leren en kan deelnemen aan de sociale eisen van zijn leeftijdsgenoten.

Elke beweging van Taekwon-do is wetenschappelijk ontworpen met een specifiek doel en een bekwame instructeur kan daarom in de student een overtuiging ontwikkelen dat succes voor iedereen mogelijk is. Constante herhaling leert geduld en het besluit om moeilijkheden te overwinnen. De enorme kracht die door het lichaam wordt gegenereerd, ontwikkelt het zelfvertrouwen om elke tegenstander te treffen, op elke plaats en in elke situatie.

Sparring leert nederigheid, moed, alertheid en nauwkeurigheid, aanpassingsvermogen en zelfbeheersing. Tul leert flexibiliteit, gratie, balans en co√∂rdinatie, terwijl de fundamentele oefeningen precisie ontwikkelen – en de methode, het principe, de verbeelding en het doel ervan leren. Uiteindelijk doordringt deze training elke bewuste en onbewuste actie van de student.”

Met andere woorden, Taekwon-do is een uitstekende manier om het beste uit jezelf te halen. Geen goede voornemens maar wel ge√Įnteresseerd in Taekwon-do? Kom dan langs voor een gratis proefles.

Bron:
“Taekwon-Do” (The Korean Art of Self Defence) ook bekend als ‘The Condensed Encyclopaedia’.¬†Vijfde Editie 1999, Alle rechten voorbehouden
Copyright 1988, 1991, 1992, 1995, 1999 Generaal Choi, Hong Hi.

Geplaatst door