ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Honderd procent score op de 16de Open Haaglanden

Op een toernooi met maar liefst 323 deelnemers van 25 scholen is de Open Haaglanden weer NK waardig te noemen. Juan, Paige en Hans wisten hier alle drie een prijs te bemachtigen.

Het was Juan zijn eerste wedstrijd. Bij de Tuls was te zien dat hij toch best wel zenuwachtig was. Hij begon zijn Tul heel overtuigend, maar raakte afgeleid doordat hij zijn tegenstander in de fout zag gaan. Hierdoor raakte Juan ook verward en hij wist het even niet meer. Ondanks dat hij op het onderdeel Tuls hierdoor helaas geen prijs haalde, wist hij dat helemaal goed te maken op het onderdeel sparren. Hij luisterde heel goed naar zijn coach Marcel en wist met wat mooie traptechnieken veel punten te scoren. Het ging zelfs zo goed, dat de scheidsrechter de partij staakte toen Juan met een score van 11-1 voor stond. Bij 10 punten verschil kun je namelijk ook winnen. Een top prestatie!

Voor Paige was het al een tijdje geleden dat ze op de mat heeft gestaan. Dit zorgde voor wat zenuwen die ze moest overwinnen. Bij de Tuls kwam ze makkelijk de eerste ronde door, daarna werden de zenuwen haar de baas. Na overleg met coach Samantha ging ze tóch weer de mat op om haar volgende Tul te lopen. Helaas werd ze hier uitgeschakeld voor Tuls.

Bij het sparren verzamelde ze weer al haar moed en maakte haar verlies bij Tuls ruimschoots weer goed door bij het onderdeel sparren de 2de prijs te pakken. De voorafgaande trainingen wierpen vandaag de vruchten af, want haar trappen zaten er af en toe goed op!

De laatste deelnemer die Cheo Go Kwan vertegenwoordigde was Hans. Hij is inmiddels druk in voorbereiding voor zijn proefexamen voor zwarte band (1ste dan), dus dit was een mooi piekmoment om te kijken waar hij staat. Hans kwam maar liefst 4 rondes door op het onderdeel Tuls, maar strandde net in de finale met een 3-2 score. Toch een mooie prestatie, de 2de prijs.

Bij het onderdeel sparren moest hij tegen zijn oude trainingsmaatje en hier was hij toch wel een beetje zenuwachtig voor. Na een oppepper van coach Samantha pakte hij bij sparren ook de 2de prijs.

Paige mocht later in de middag nog meedoen aan het onderdeel hoogtesprong. Na een mooie testvlucht bij het uitmeten ging haar echte poging niet helemaal zoals gepland. Ze trapte hoog genoeg, maar miste net de plank. Volgende keer beter.

Via deze weg willen we onze kersverse scheids Desiree bedanken voor haar inzet op de Open Haaglanden. We zijn ontzettend trots op de behaalde resultaten en kijken alweer uit naar de volgende keer. De organisatie krijgt van ons complimenten voor het organiseren van zo’n gemoedelijk toernooi. Volgend jaar komen wij zeker terug.

Geplaatst door