ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Gastles van Gerard

Terwijl Hans, Desiree, Samantha en Marcel op de ITF Open Worlds 2017 zijn, gaf Gerard vanavond een gastles bij Cheo Go Kwan. Hieronder een verslag van Gerard.

“We zijn begonnen met een 10-minuten durende warming up die bestond uit een parcours met verschillende oefeningen. De focus lag erop om te proberen je eigen tempo te vinden dat dit uitdagend was maar toch te doen. Omdat het 10 minuten duurt moet je energie verdelen. Hierdoor kon iedereen op zijn of haar eigen niveau trainen. Zeer goede inzet gezien en iedereen was zeker warm.

Het tweede, en overgrote, deel van de training bestond uit het leren vallen. Dit is niet iets waaraan direct gedacht wordt bij Taekwon-do, maar wat zeker belangrijk is. Wij willen staand vechten, dat is waar we goed in zijn, maar als je wel ten val komt of geworpen wordt, is het zeer belangrijk om goed te kunnen vallen om de kans op blessures te minimaliseren. Zowel het voorover- als het achterover vallen is behandeld in de les. Vanuit een gehurkte positie met de aandachtspunten is gewerkt naar een situatie waarbij je op de grond geworpen werd. Dit geeft ook een mentale uitdaging omdat je hierin zowel jezelf als de trainer moet vertrouwen. Hierin heeft iedereen grote stappen gemaakt.

Voor velen was het in het begin vanuit een lage positie al eng om zich zo te laten vallen, maar aan het einde van de les kon vrijwel iedereen op een goede, verantwoorde manier op de grond vallen na een worp! Ontzettend goed gedaan allemaal! Dit geeft ook weer een basis om verder mee te werken, bijvoorbeeld met rollen, gesprongen technieken of hosinsul. Aan het einde van de les hebben we ons nog even uit kunnen leven op een groot kussen.

Hele goede inzet en veel vooruitgang van iedereen gezien! Ga zo door!

Gerard”

Wij willen Gerard via deze weg bedanken voor zijn tijd en enthousiaste invulling van de les en we hopen hem snel weer bij Cheo Go Kwan te zien. Taekwon!

 

Geplaatst door