ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Verbroedering op het Brotherhood Tournament in Amsterdam

Zondag waren we naar het laatste toernooi van het seizoen, het Brotherhood toernooi in Amsterdam. Dit was de tweede editie en deze keer zwaarder bezet dan vorig jaar. Deelnemers kwamen uit België, Duitsland en Nederland. Met drie deelnemers waarvan één ook coach en de ander scheidsrechter beloofde het een drukke dag te worden. Hans deed vandaag mee aan Tuls en sparren, Samantha aan Tuls en team sparren en ik ook aan Tuls en team sparren.

Hans had het wat lastig met Tuls. Het zat er vandaag niet zo lekker in. Het totale plaatje was goed, maar hier en daar hebben we wat verbeterpunten gezien. Volgende keer beter! Bij het sparren ontwaakte echter zijn vechtersgeest en wist hij drie mooie partijen neer te zetten. Wij kregen zelfs van toeschouwers te horen dat zij Hans niet meer herkenden, ze waren duidelijk onder de indruk. Helaas was zijn laatste tegenstander even een maatje te groot en dit resulteerde in een 4de plaats.

Samantha pakte het goud bij het onderdeel Tuls. Het was een moeilijke strijd, maar welverdiend. Met het teamsparren kwam zij uit voor team T.S. Dekker van Sabum Ad, en dit was een mooie voorbereiding voor het WK. Ze moesten het ditmaal opnemen tegen de dames van Kisport. Op de mat even de vriendschap opzij zetten en er werd van beide kanten hard geknokt. Team T. S. Dekker werkte goed samen en pakten uiteindelijk goud!

Ik wist bij het onderdeel Tuls de tweede plaats te behalen. In de finale liet ik in de tweede ronde wat steken vallen waardoor ik uiteindelijk verloor. Wel was dit een hele goed piekmoment in voorbereiding voor het WK. Bij het teamsparren kwam ik uit voor team BITA (Belgium International Taekwon-do Association) en ik wist samen met mijn teamgenoten de eerste plaats te bereiken. Opmerkelijk was; Alleen onze coach was Belgisch, haha!

Al met al hebben we dit toernooi als leuk ervaren, het was een goede afsluiting van het seizoen en het Brotherhood Tournament staat volgend jaar zeker weer op onze agenda.

Taekwon,

Marcel

Geplaatst door